2019. március 26., kedd

Cristiano Ronaldo

Megvan Cristiano Ronaldo ötödik Aranylabdája

A várakozásoknak megfelelően a portugál klasszis kapta meg az Aranylabdát, amellyel az adott év legjobb labdarúgóját ismerik el. A Real Madrid támadóját pályafutása során ötödik alkalommal választották a legjobbnak.

A portugál klasszis megérdemelten végzett az első helyen és úgy tűnik, nem képes leállni, hiszen már az idei BL-sorozatban is rekordokat döntöget. A második helyen Lionel Messi végzett, a harmadik a brazil Neymar lett. 2007 óta csak az argentin és a portugál nyerte el a díjat.

Cristiano Ronaldo idén bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, utóbbi sorozat döntőjében két gólt is szerzett. Az új szezonjában pedig újabb rekordot állított fel, ő lett az első játékos, aki a csoportmeccsek mind a hat összecsapásán betalált. A portugál válogatottal egyenes ágon jutott ki az oroszországi világbajnokságra és a selejtezősorozat gólkirálya lett.

Nagyon boldog vagyok az elmúlt szezon miatt, hiszen a csapat sikerei mellett nekem személy szerint sikerült a BL-gólkirályi címet is elhódítanom” – értékelt Cristiano Ronaldo a párizsi díjátadón, ahol nem felejtette el megköszönni csapattársainak klubszinten és a válogatottban is, hogy ennyi sikerhez segítették.

Forrás: M4 Sport.hu


Megosztás