2018. március 17., szombat - Gertrúd, Patrik

Innováció

Meghirdették az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt

A Magyar Innovációs Szövetség meghirdette az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt a 2017/2018-tanévre. A versenyre műszaki és természettudományos témával középiskolások pályázhatnak.

A Magyar Innovációs Szövetség meghirdette az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt a 2017/2018-tanévre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) támogatásával – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

Elmondta, az idén 27. alkalommal kiírt versenyre műszaki és természettudományos témával középiskolások pályázhatnak egyénileg vagy két fős csapatban, indulhatnak határon túli magyar fiatalok is.

Az első fordulóban a megvalósítható ötleteket várják, a második fordulóban kell kidolgozni részletesen a pályaművet, a verseny első három helyezettje bekerül az Európai Unió versenyébe – ismertette Pakucs János.

A kiírás szerint az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyre 2017. november 28-án 15 óráig lehet beadni a jelentkezést a Magyar Innovációs Szövetséghez. A részlegesen kidolgozott pályázatot 2018. március 30-ig kell benyújtani, a zsűri előtt 2018. április 16-26. között kell bemutatni. A díjakat 2018. májusban adják át, a legjobb pályaműveket kiállítják az eredményhirdetési ünnepségen, illetve 2018 szeptemberben, a Kutatók Éjszakáján.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematika területén bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, tudományos munka eredményével.

A verseny első helyezettje 30 ezer, a második helyezettje 20 ezer, harmadik helyezettje 10 ezer forint havi ösztöndíjat nyer egy évig. A legjobb pályamunkát beadott határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű 100 ezer forint ösztöndíját kapja. Az első és második helyezett fiatal által megjelölt középiskolai tanár egyszeri 100 ezer forint ösztöndíjban részesül.

A zsűri a díjak között indokolt esetben átcsoportosításokat végezhet. A legjobb három pályázat lehetőséget kap részvételre 2018 szeptemberben Dublinban az Európai Uniós döntőben.

Forrás: MTI


Megosztás