2018. július 21., szombat - Dániel, Daniella

Innováció

Meghirdették az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt

A Magyar Innovációs Szövetség meghirdette az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt a 2017/2018-tanévre. A versenyre műszaki és természettudományos témával középiskolások pályázhatnak.

A Magyar Innovációs Szövetség meghirdette az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt a 2017/2018-tanévre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) támogatásával – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke.

Elmondta, az idén 27. alkalommal kiírt versenyre műszaki és természettudományos témával középiskolások pályázhatnak egyénileg vagy két fős csapatban, indulhatnak határon túli magyar fiatalok is.

Az első fordulóban a megvalósítható ötleteket várják, a második fordulóban kell kidolgozni részletesen a pályaművet, a verseny első három helyezettje bekerül az Európai Unió versenyébe – ismertette Pakucs János.

A kiírás szerint az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyre 2017. november 28-án 15 óráig lehet beadni a jelentkezést a Magyar Innovációs Szövetséghez. A részlegesen kidolgozott pályázatot 2018. március 30-ig kell benyújtani, a zsűri előtt 2018. április 16-26. között kell bemutatni. A díjakat 2018. májusban adják át, a legjobb pályaműveket kiállítják az eredményhirdetési ünnepségen, illetve 2018 szeptemberben, a Kutatók Éjszakáján.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematika területén bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, tudományos munka eredményével.

A verseny első helyezettje 30 ezer, a második helyezettje 20 ezer, harmadik helyezettje 10 ezer forint havi ösztöndíjat nyer egy évig. A legjobb pályamunkát beadott határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű 100 ezer forint ösztöndíját kapja. Az első és második helyezett fiatal által megjelölt középiskolai tanár egyszeri 100 ezer forint ösztöndíjban részesül.

A zsűri a díjak között indokolt esetben átcsoportosításokat végezhet. A legjobb három pályázat lehetőséget kap részvételre 2018 szeptemberben Dublinban az Európai Uniós döntőben.

Forrás: MTI


Megosztás