2019. január 18., péntek - Piroska

Massive Attack

Massive Attack-koncert lesz a Sportarénábanevent

A modern elektronikus könnyűzene, a trip-hop egyik legnagyobb hatású csapata, a brit Massive Attack ad koncertet június 23-án a Papp László Budapest Sportarénában. A zenekar nyolc év után tér vissza Magyarországra.

Az 1987-ben Bristolban alakult Massive Attack különleges, hiphop, funk, dub és R&B elemekkel sűrűn átszőtt, belassult elektronikus zenéje nagyon hamar hatalmas sikert aratott. A kilencvenes évek elejére, az általuk életre hívott egyedi hangzásból született meg a trip hop sokrétű zenei világa – áll a koncertet szervező Budapest Promoter közösségi oldalán.

A Robert Del Naja („3D”), Grant Marshall („Daddy G”) és Adrian Thaws („Tricky”) által alkotott formáció 1991-ben megjelent „Blue Lines” című album után a három évvel későbbi „Protection” a negyedik helyig kúszott fel a brit albumlistán, majd a következő kettő – már a szólópályára lépett Tricky nélkül –, az 1998-as „Mezzanine” és a 2003-as „100th Window” már vezette a listákat. Olyan hatalmas slágerek születtek ezekben az években, mint az „Unfinished Sympathy”, a „Protection”, a „Teardrop” vagy az „Angel”.

Az ötödik, ez idáig utolsó stúdióanyagon, a 2009-ben kijött „Heligolanden” olyan világhírű vendégek szerepeltek, mint Damon Albarn, a Blur frontembere, Hope Sandoval reggae-énekes, Martina Topley-Bird, Guy Garvey, Tunde Adebimpe, valamint visszatért a korábban bevált partner, Horace Andy is.

A csapat többször járt Magyarországon; 2003-ban a Sziget Fesztiválon, 2006-ban a Petőfi Csarnokban, 2008-ban a zamárdi Balaton Soundon, 2010-ben pedig a soproni VOLT-on adott koncertet. Az elmúlt években Robert Del Naja filmekhez készített zenét („Trouble In The Water”, „44 inch Chest”, „In Prison My Whole Life”, „Gomorra”). A csapat 2016-os, „Ritual Spirit” című kislemezén több mint húsz év után Tricky is beszállt a zeneírásba.

A Massive Attack előzenekara a június 23-i Aréna-koncerten a skót Young Fathers lesz, amely alternatív elektronikából táplálkozó, egyedi popzenét játszik.

Forrás: MTI


Megosztás