2019. január 18., péntek - Piroska

Másodszor lesz egyetemi színházi találkozó Szegeden (Fotó: Szeged.hu)

Másodszor lesz egyetemi színházi találkozó Szegeden

Második alkalommal találkoznak Magyarország egyetemeinek színi társulatai március 17-20. között Szegeden. A találkozó lehetőséget biztosít arra, hogy a felsőfokú oktatási intézményekben működő színházi társulatok megismerhessék egymás munkáját.

A II. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó megnyitóját március 17-én, pénteken délután fél 5-től rendezik meg az SZTE Rektori Épületének átriumában. A találkozó lehetőséget biztosít arra, hogy a felsőfokú oktatási intézményekben működő színházi társulatok megismerhessék egymás munkáját és színesítsék Szeged kulturális életét.

A Szegedi Egyetemi Színházért Egyesület és a Szegedi Egyetemi Színház társulata többek között azzal a tervvel vágott bele idén is az egyetemi színházi találkozó megszervezésébe, hogy hagyományt teremtsenek vele, ugyanakkor az egyetemi színjátszás gazdag szegedi múltjára, jelenére és jövőjére is szeretnék felhívni a figyelmet, valamint Szeged kulturális életét is színesítenék.

A rendezvény hagyományteremtő, hiszen ezentúl minden év tavaszán, márciusban rendeznék meg a Tisza-parti városban. A II. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó továbbra is testvére kíván lenni a Debreceni Egyetemi Színházi Találkozónak, illetve a Janus Egyetemi Színház találkozóinak, egyfajta rendszert is kialakítva ezzel: míg Szeged tavaszi találkozópont lenne, addig Pécs és Debrecen őszi.

A szakmai színvonal garantálására szakértő értékelőket kértek fel: Balog Józsefet, a MASZK Egyesület elnökét, a Thealter Fesztivál művészeti vezetőjét, Barnák Lászlót és Rédei Rolandot, a Szegedi Nemzeti Színház színművészeit, Kiss Ágnes bábművészt és Büky Bea színművészt.

Több helyszínen játszanak

Az előadásokat egymáshoz közel eső helyszíneken, multifunkcionális térben mutatják be. Idén új helyszín a ZUG művészeti tetthely, valamint a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínháza, de lesznek előadások a Szegedi Pinceszínházban is.

Forrás: Szeged.hu


Megosztás