2019. március 23., szombat

Marty McFly tudta előre: megérkezett a jövő sportcipője

Karácsony előtt piacra dobja automata sportcipőjét a Nike, amely érzékeli, ha valaki felveszi, és magától szorosra húzza a cipőfűzőt.

Valóban megjósolták a jövő cipőjét a „Vissza a jövőbe” című film második részében, ahol Michael J. Fox karaktere, Marty McFly 2015 október 21-i időutazása alatt speciális fűzővel ellátott sportcipőt húzott fel a lábára. A színész az önbeteljesítő jóslat emlékére még tavaly megkapta a Nike első prototípusát.

A cipőt HyperAdapt 1.0-nak nevezték el, és a sarkában helyezték el azt az érzékelőt, ami a cipőfűző szorításáért felelős – írja a Sky News. A cipő oldalán található gombokkal kisebb igazításokat lehet beállítani a szorítás erősségén, ami a Nike szerint igazi ajándék lehet a profi sportolók számára.

Cristiano Ronaldo az első sportoló, aki kipróbálhatta

Cristiano Ronaldo az első sportoló, aki kipróbálhatta

Apropó, profi sportolók: Christiano Ronaldo volt az első, aki kipróbálhatta a hipermodern cipőt, amelyet gyártói szerencsére feketében is piacra dobnak. A következő modell terveinél már azt is figyelembe akarják venni, hogy automatizálják a szorítás erősségét – ez a focistáknak lehet különösen jó hír.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás