2019. május 27., hétfő

Ballagási csokor helyett segítség

Már több mint harminc középsuli végzősei szeretnének segíteni

A legszebb virágcsokor is gyorsan a kukában végzi. A ballagó diákok inkább azt kérik a családtagjaiktól, hogy nehéz helyzetben lévő fiataloknak segítsenek az árából. A kezdeményezéshez folyamatosan lehet csatlakozni.

Ha ballagás, akkor virágözön, és bár igaz, hogy ez egy nagy esemény, aminek meg kell adni a módját, mégis egyre többen kérik azt a családjuktól, rokonaiktól, hogy ne vegyenek virágot a ballagásukra – vagy legalább kevesebbet, mint rendesen.

Tessék?! Hogyhogy ne vegyenek virágot? Hát akkor???

Biztos sokakban felmerülnek ezek a kérdések, akik először hallanak a KézenFogva Ballagunk kampányról. A lényeg, hogy a rengeteg, jelentős összegekbe kerülő, ám gyorsan a kukában landoló virágcsokor helyett inkább valami értékes, maradandó dologra költse a pénzt a rokonság. Az összegyűjtött adományokat a KézenFogva Alapítványon keresztül olyan fogyatékkal élő fiatalok kapják, akiknek a munkába álláshoz speciális segítségre van szükségük.

Magyarországon a megváltozott munkaképességűek mindössze 18%-a talál magának munkát. Pedig az országban több tízezer betöltetlen munkahely vár a megfelelő jelentkezőkre. Csak meg kell találni az alkalmas jelentkezőket és felkészíteni őket a sikeres munkavégzésre. Ebben segít a KézenFogva Alapítvány – mind a fogyatékos munkakeresőknek, mind az őket fogadó munkáltatóknak.

A kezdeményezés már több éve működik, tavaly összesen 44 iskola végzős osztályai csatlakoztak. Az összegyűlt adományokból 21 fogyatékkal élő fiatal kapott segítséget a munkavállaláshoz és helyezkedett el, és él azóta teljes életet a támogatásnak köszönhetően.

Bár a ballagások csak május első hetében lesznek, már idén is összegyűlt több mint 250 ezer forint az alapítvány számláján. Természetesen a további jelentkezőket is várják, itt lehet csatlakozni.Megosztás