2019. május 27., hétfő

Mikroszkóp

Már lehet regisztrálni a Kutatók Éjszakája korlátozott számú résztvevőt fogadó programjaira

Szeptember végén ismét be lehet pillantani a kutatók birodalmába. Közel kétezer ingyenes programból válogathatnak az érdeklődők, bizonyos helyszíneken azonban csak korlátozott számban tudják fogadni a látogatókat, ezekre regisztrálni kell.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, szeptember 29-én ismét be lehet pillantani a kutatók birodalmába. A Kutatók Éjszakáján közel kétezer ingyenes programból válogathatsz, bizonyos helyszíneken azonban csak korlátozott számban tudják fogadni a látogatókat. Ezekre a programokra az esemény honlapján lehet regisztrálni ma, azaz szeptember 8., péntek reggel hét órától.

Kis ízelítő a programokból

A közlemény szerint lélegzetelállító eszközöket lehet kipróbálni a Virtuális Valóság Termében. Valósággá változnak Harry Potter kviddicsmeccsei, zongorázni lehet a Holdon, vagy épp sétálgatni egy gyár területén közben ki sem mozdulva a Virtuális Valóság Terméből.

Lesz lézershow és robotautó, előadás a sorozatgyilkosokról, sebészrobotika, elektrokémiai kísérletek, űrjármű-építés és tőzsdeszimulációs játék. Lehet konyhai természettudományos kísérleteket végezni és tűzijátékban gyönyörködni. Bemutatkozik a Gyerekegyetem, lesz szabadulószoba, és betekintést nyerhetünk a villámgyártás mesterségébe.

Az esemény hagyományosan legnagyobb vállalati partnere és közel száz programjával a rendezvénysorozat egyik központi helyszíne az Ericsson Magyarország, amelynek idei programjában drónok lesznek a főszereplők. Számos drónos bemutató mellett a közönség is részt vehet a drónröptetésben az Ericsson Drónsimogatójában – írják a szervezők közleményükben.

Minden program ingyenes, viszont sok olyan van, amin helyszűke miatt csak korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni a szervezők. Ezekre a rendezvény honlapján lehet regisztrálni, amíg a helyek be nem telnek. A regisztráció ma, szeptember 8-án, pénteken reggel 7 órakor kezdődött.

Ericsson Drone Challenge

A programhoz az idén is kapcsolódik egy tematikus kihívás Ericsson Drone Challenge néven. A sikeresen pályázók drónprogramozó workshopon vehetnek részt. Az itt szerzett ismeretek alapján programozott önvezető drónok a Kutatók éjszakáján mutatkoznak majd be a nagyközönségnek. Az indulással és nevezési határidőkkel kapcsolatos információk a vállalat Facebook-oldalán érhetők el.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás