2018. április 21., szombat - Konrád

Mandulás a Balaton idei fagyija

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Balaton fagyija versenyt, melynek győztese a Festeticsék Mandulás Csókja fagylalt lett. A cukrász szerint egyre nyitottabbak vagyunk az újdonságokra.

Az idei évben 16 fagylaltot neveztek be a versenybe a balatoni cukrászatok és fagylaltozók. A versenykiírás fontos kritériuma volt, hogy a fagyik természetes és helyi alapanyagból is készüljenek – mondta Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke a Duna Televízió „Balatoni nyár” című műsorában.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

A győztes fagylalt gróf Festetics György saját tortareceptje alapján készült, az édesség egyik fő alapanyaga a mandula. A cukrász, Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya fagyizó tulajdonosa az íz kiválasztásával kapcsolatban azt mondta: az emberek évről-évre érdeklődőbbek és egyre nyitottabbak az újdonságokra, így már nem csak a csoki, vanília, puncs fogy.

A győztes megkapta a „Balaton fagyija 2017” címet és egy évig birtokolhatja a vándorserleget.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás