2018. június 18., hétfő - Arnold, Levente

One Love Manchester - Ariana Grande (Fotó: YouTube.com)

Manchester tiszteletbeli polgárává választották Ariana Grandét

Az énekesnő a májusi manchesteri fellépése végén történt öngyilkos merénylet áldozatainak emlékére és a sérültek megsegítésére szervezett június 4-i, One Love Manchester elnevezésű koncertjével vívta ki a városatyák elismerését.

Ariana Grande amerikai énekesnőt Manchester tiszteletbeli polgárává választotta a héten az angliai város tanácsa – írta a BBC News. Az énekesnő a májusi, manchesteri fellépése végén történt öngyilkos merénylet áldozatainak emlékére és a sérültek megsegítésére szervezett június 4-i, One Love Manchester elnevezésű koncertjével vívta ki a városatyák elismerését.

A manchesteri városi tanács vezetője, Sir Richard Leese elmondta, teljesen érthető lett volna, ha az énekesnő úgy dönt, hogy nem tér vissza az angliai városba. Hozzátette: „ehelyett azonban ő mint művész, mint előadó úgy döntött, nem vállal új fellépést addig, amíg vissza nem jön Manchesterbe, hogy itt adjon koncertet. Ezzel a tettével emberek ezreinek hozott megnyugvást és rengeteg pénzt gyűjtött a We Love Manchester segélyalapnak, amelynek egyszersmind az első támogatója is lett”.

Ariana Grande az első olyan Nagy-Manchesteren kívül élő személy, aki megkapta a város tiszteletbeli polgára címet. Egyelőre nincsenek tervek arra, hogy ünnepség keretében adják át a címet az énekesnőnek. Sir Richard Leese elismerően és hálával beszélt azokról az emberekről is, akik a tragédiát követően segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

A 22 éves Salman Abedi május 22-én robbantotta fel magát a Manchester Arena rendezvényközpontban, Ariana Grande koncertjének végén. A merényletben huszonketten vesztették életüket, száztizenheten pedig megsebesültek. Az énekesnő és számos világsztár csaknem 50 ezres közönség előtt tartott háromórás koncertet június 4-én a manchesteri Old Trafford krikettstadionban, a Lancashire County Cricket Club otthonában. A jótékonysági kezdeményezésen majdnem hárommillió font gyűlt össze az áldozatok megsegítésére.

Forrás: MTI


Megosztás