2019. február 16., szombat

Feszt!Eger

Május végén indul a Feszt!Eger fesztiválevent

Május 31. és június 2. között várja a fesztiválozókat a hevesi megyeszékhelyen található Bolyki-völgyben a Feszt!Eger fesztivál, amelyen mások mellett a Wellhello, a Kowalski meg a Vega, a Brains és a Blahalouisiana is fellép.

A Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz hagyományosan a Music Hungary konferencia és az Éter zenei tehetségkutató – hangsúlyozta Tóth Tibor, a szervező Feszt!Eger ügyvezetője a program sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, hogy a régió határain túllépve szeretnék megcélozni a fesztiválozókat és országossá tenni az eseményt, amely idén május 31-én, a nulladik napon a Zanzibár és a Kowalsky meg a Vega koncertjével veszi kezdetét a Bolyki Pincészetben, ahol három színpadon lépnek fel a zenekarok.

Horváth Péter, a rendezvény egyik szervezője, a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület igazgatója elmondta: a hatodik Music Hungary konferencia célja a magyar zeneipar helyzetének megvitatása menedzserek, zenészek, producerek, politikusok részvételével. A konferencia az idén május 31-én és június 1-jén várja a zenei szakma színe-javát.

Társzervezőként próbáljuk megmozgatni a magyar zenei szakmát, és megpróbáljuk megfogalmazni a magyar zenei szakmának azokat a kérdéseit és kihívásait, amelyekkel a kezdő zenekarok vagy már befutott zenekarok is küzdenek” – mutatott rá.

Sok más mellett szó lesz a helyi rádiók adta lehetőségekről, a hangstúdiók piacának helyzetéről, a zenei exportról, az elmúlt évek legnagyobb nemzetközi sikereiről, az online zenepiacról, de bemutatkoznak a Music Hungary Szövetség szakosztályai is.

A Music Hungary Szövetség 2018 elején azért jött létre, hogy ne csak a konferencián, hanem év közben is legyen gazdája a zeneipar közös ügyeinek. A szövetségnek már több mint száz cég, szervezet és magánszemély jelezte eddig belépési szándékát a különböző szakosztályokba a fesztiváloktól a zenei exporton át a zeneoktatásig – magyarázta Horváth Péter.

Jakab Jácint, az Éter kommunikációs vezetője kiemelte, hogy a tehetségkutató tíz éve Salgótarjánból indult útjára és mára már Magyarország legmeghatározóbb könnyűzenei és legnagyobb szabadtéri tehetségkutatójává vált, amelyre minden évben közel százötven zenekar jelentkezik.

Kiemelte, hogy a fesztiválon a feltörekvő együttesek olyan profi körülmények között léphetnek fel, mint a már befutott zenekarok. A győztesek a pénzjutalom mellett ingyenes videoklipet, hangszervásárlási utalványt és több fellépési lehetőséget is kapnak – tette hozzá.

A Feszt!Eger fesztiválon fellép a Depresszió, a nemrég új albummal jelentkező Road zenekar, a Paddy and the Rats, a Kutya Vacsorája, a Pál Utcai Fiúk, a Péterfy Bori & Love Band, a Supernem, a 30Y és a Hiperkarma. Hajnalban pedig többek között Dj Turcsányi & The Crazy Gang szórakoztatja a közönséget.

Forrás: MTI


Megosztás