2018. június 22., péntek - Paulina

Május 26-ig lehet jelentkezni a Diákhitel Központ ösztöndíj pályázatára

Még tíz napig, azaz május 26-ig pályázhatnak azok a 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők, akiknek hatályos diákhitel szerződésük van és tanulmányi eredményük kiváló.

Még tíz napig, azaz május 26-ig pályázhatnak diákhitel ösztöndíjra azok a 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták és főiskolások, akiknek hatályos diákhitel szerződése van és tanulmányi eredményük kiváló. A tizennégy győztes pályázó a 2107/18-as tanévben összesen 700 ezer, havonta 70 ezer forintot kap.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, újra meghirdette ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt. amelyre olyan, 40 év alatti, magyar állampolgárságú egyetemisták és főiskolások pályázhatnak, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, van hatályos diákhitel szerződésük, tanulmányi eredményük kiváló, van már legalább két lezárt félévük és legalább 4-es korrigált kreditindexük. Emellett a nyelvvizsgák, a kutatói munka, a közéleti tevékenység és a sport eredmény plusz pontokat hozhatnak.

Az érvényes pályázathoz a jelentkezőnek be kell nyújtania egy bemutatkozó levelet, a diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló index-másolatot, illetve a plusz pontokat igazoló dokumentumokat.

A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, a Diákhitel Szakmai Grémium értékeli, és javaslatot tesz a nyertesekre, az objektivitást szem előtt tartó értékelési szempontrendszer alapján. A grémium tagjai: Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója. A tizennégy győztes pályázó a 2107/18-as tanévben összesen 700 ezer, havonta 70 ezer forintot kap.

A Diákhitel Központ tavalyi pályázatára több mint félezer hallgató jelentkezett, az első ösztöndíjasok között jogászt, orvost, villamosmérnököt, nyelvész hallgatót, vidéki és fővárosi, első és másod, sőt harmad diplomást is díjaztak.

Forrás: MTI


Megosztás