2018. július 21., szombat - Dániel, Daniella

Uganda (Fotó: YouTube.com)

Magyar középiskolások segítenek Ugandában

A Magyar Afrika Társaság orvosainak munkáját könnyítik meg a fiatalok, akik komoly felkészítési tréningeken estek át, és amellett, hogy a segélyszervezet munkáját segítik, bepillantást nyerhetnek a helyi mindennapokba is.

Megérkeztek a magyar középiskolások Dubaina, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központba – derül ki Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró a Híradó.hu szerkesztőségének küldött tudósításából. A fiatalok két napon keresztül ismerkednek az „Afrika kapujaként” működő intézmény munkájával, majd a luxuskörülményeket hátrahagyva indulnak Ugandába.

A diákok, akik komoly felkészítési tréningeken estek át, amellett, hogy a segélyszervezet munkáját segítik, bepillantást nyerhetnek a helyi mindennapokba is. Egy helyi oktatási intézménybe fognak járni, emellett pedig megtudhatják, milyen az, amikor tíz kilométert kell gyalogolni a vízért.

A Magyar Afrika Társaság szakemberei, eddig harmincezer embernek nyújtottak segítséget, a Kongói Demokratikus köztársaságban, Maliban, Malawiban, Madagaszkáron, Guineában és Ugandában. Az orvosok hétköznapjairól az ide kattintva elérhető blogon tudhattok meg többet.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás