2018. július 22., vasárnap - Magdolna

Magyar kosaras az Euroliga-forduló álomcsapatában

Hanga Ádám a férfi kosárlabda Euroliga top 16-os szakasz 12. fordulójában 37 perc alatt 11 pontot és 7 lepattanót gyűjtött a Barcelona ellen.

Hanga Ádám bekerült a forduló álomcsapatába a férfi kosárlabda Euroligában. A magyar légiós remeklésével a Laboral Kutxa Vitoria hazai pályán 75-71-re legyőzte a szintén spanyol Barcelonát szerdán a top 16-os szakasz 12. fordulójában.

Hanga Ádám 37 perc alatt 11 pontot és 7 lepattanót gyűjtött, az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 20 lett, ezzel csapata második leghasznosabb játékosának bizonyult. Az Euroliga honlapja méltatásában kiemeli, hogy a magyar játékos – aki „helyi legenda Vitoriában” – mindenütt ott volt a pályán, a játék minden eleméből kivette a részét, ráadásul a hajrában a büntetővonalról sem hibázott.

A Vitoria az F jelű nyolcas második helyén áll 8/4-es mutatóval. A top 16-os szakaszból még két forduló van hátra, mindkét csoportból az első négy kerül az április 12-én rajtoló negyeddöntőbe. A hétvégi spanyol bajnoki fordulóban a baszkok 93-90-re kikaptak a Gran Canaria otthonában, Hanga kezdőként 4 pontot és 7 lepattanót gyűjtött.

Forrás: MTI


Megosztás