2019. április 25., csütörtök

Szegedi Melinda pályamunkája aranyérmet nyert

Magyar aranyérem egy nemzetközi innovációs versenyen

A nemzetközi projektek között Szegedi Melinda pályamunkája nyerte az aranyérmet a Kelet-Kínában, Hangzhou-ban megrendezett 32. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen.

Az idei évben Kelet-Kínában, Csöcsiang tartomány fővárosában, Hangzhou-ban került megrendezésre a 32. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Verseny (China Adolecents Science and Technology Innovation Contest) 2017. augusztus 14-19. között. A megmérettetésen Magyarországot Szegedi Melinda, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 2. helyezettje képviselhette, aki a MATEHETSZ támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretében utazott ki a versenyre.

A versenyen a legjobb nemzetközi projekteket is díjjakkal jutalmazzák. A budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium diákja „E-fásli: Peltier-elven alapuló termoelektromos hűtőrendszer” című pályamunkájával – ami egy hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas, különböző testtájakra feltehető eszköz – az aranyérmet nyerte el a nemzetközi projektek közül. A díjátadón részt vett Li Yuanchao, a Kínai Népköztársaság alelnöke is. A magyar delegációt Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűritagja vezette.

A China Adolescent Science & Technology Innovation Contest elnevezésű versenyt, 1985 óta rendezik meg minden évben más-más kínai városban. A verseny célja, hogy elősegítse a kreatív gondolkodást és tanulást a diákok között, tudományos és műszaki területen. A versenyre évente több mint 500 diák kvalifikálhatja magát Kínából, Hong Kongból és Makaóról. Idén külföldről, több mint 20 országból, közel százan vettek részt a versenyen.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás