2018. december 9., vasárnap - Natália

Lovassy Krisztián (Fotó: 169k.net – Martin Granadia)

Lovassy Krisztián ezüstérmet szerzett scratch-ben a pályakerékpáros EB-n

A 29 éves magyar versenyző a francia Adrien Garel mögött lett második scratch-ben a Berlinben zajló pályakerékpáros Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A kontinensviadal honlapja szerint Lovassy Krisztián a francia Adrien Garel mögött lett második a 60 körös, 15 kilométeres versenyszámban, amelyet a győztes több mint 52 km/h-s átlagsebességgel teljesített. Harmadikként az ukrán Roman Gladis zárt. A 24 fős mezőnyből mindössze hatan nem kerültek körhátrányba.

Múlt héten volt egy felkészülési versenyem, ott már éreztem, hogy jó erőben vagyok, noha fél éve, a világbajnokság óta nem versenyeztem ilyen szinten” – hangsúlyozta az MTI-nek a 29 éves magyar versenyző, aki az áprilisi, hongkongi VB-n a pontversenyben a 9., míg scratch-ben (egyéni futam meghatározott távon, a helyezéseket az utolsó sprint és a lekörözések száma dönti el) a 12. helyen zárt.

Vártam magamtól a jó eredményt, de dobogóra nem számítottam, meglepetés, hogy ennyire bírták a lábaim” – értékelte a csütörtöki viadalt. Kitért rá, nem igazán sikerült kipihennie magát, mivel az esti versenyen nagyon fel tud pörögni a szervezet, így csak nehezen tudott elaludni, de nagyon örül az éremnek.

Előre tekintve elmondta, a pénteki omniumban (egy napon rendezett öt verseny összesítése) szeretne az első tízben végezni, ami nagyon szép eredmény lenne. „A szombati pontverseny pedig már legyen egy bónusz!” – fogalmazott a versenyző, aki nyáron az országúti magyar bajnokságon mezőnyversenyben aranyérmet nyert, majd 20. lett a Tour de Hongrie-n.

Forrás: MTI


Megosztás