2018. május 20., vasárnap - Bernát, Felícia

Sam Kanizay (Fotó: YouTube.com)

Különös, apró tengeri állatok „harapdálták” meg egy srác lábát Ausztráliában

Ömlött a vér a lábfejéből és bokájából annak a 16 éves fiúnak, akit apró, atka méretű tengeri állatok „harapdáltak” meg, amikor bement a vízbe Ausztrália partjainál.

Szombat este focimeccs után döntött úgy a 16 éves Sam Kanizay, hogy fáradt lábait az otthonuk közelében, a melbourne-i Brighton Beachen lévő öbölben hűti le. Mint mondta, nagyjából fél órát állt a derékig érő, hideg vízben, és nem érzett semmit. Amikor azonban hazaindult, észrevette, hogy a lába folyamatosan vérzik  – írta a helyi média jelentései alapján a BBC hírportálja.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

Apja szerint fia úgy érkezett haza, „mintha háborús sérülései lennének”, a vérzés pedig nem csillapodott, a vér nem alvadt meg. Mint kiderült, a fiú lábát apró, atka méretű tengeri állatok „harapdálták” meg, de nem tudni, hogy mifélék. A 16 éves fiú különös sérülését kórházban kezelik.

A család szakértők véleményét kérte ki, hogy azonosítsák a sérülést okozó állatot. Miután két helyi kórház sem tudta biztosan megmondani, mi okozhatta a többszörös, tűszúrásszerű sebesülést, a fiú apja, Jarrod Kanizay maga kezdett „nyomozni”. A helyszínen némi hús segítségével begyűjtötte az állatokat és szakértőkhöz küldte őket elemzésre. Jarrod Kanizay elmondta: jelenleg a szakértőkre várnak, hogy elmondják, mik ezek, hogyan viselkednek és miért történt a sérülés. Reméli, hogy fia teljesen felgyógyul.

Genefor Walker-Smith tengerbiológus szerint tengeri bolha – lysianassid amphipod – lehetett a támadó. Ezek apró, dögevő állatok. „Valószínűleg épp megzavart egy táplálkozó csoportot” – mondta. Kiemelte: az ilyen esetek nagyon ritkák, és nincs ok a félelemre.

Richard Reina, a Monash Egyetem biológusa szerint is nagyon ritka esetről van szó. Ha valakivel ez történik, egyszerűen le kell söpörni az apró, bogárszerű állatokat vagy meg kell mozdulni – mondta el a news.com.au ausztrál portálnak.

Sam hosszú ideig állt a hideg vízben, a bolhák okozta szúrásokról azt hihette, a hideget érzi. „Ezek csak apró állatok, melyek a természetes ösztöneiket követték: ettek abból, amiről azt hitték, szabad préda. Többnyire elhullott vagy pusztuló állatokat esznek, és mivel Sam mozdulatlanul állt a vízben, éltek a lehetőséggel és megharapták.”

Forrás: MTI


Megosztás