2018. október 19., péntek - Nándor

Manchester: közel negyedmillióan látták a Puskás-kiállítást

A nagy sikerre való tekintettel március közepéig meghosszabbították a Manchester-i Nemzeti Futballmúzeumban a Puskás Ferenc tiszteletére létrehozott kiállítást

A nagy sikerre való tekintettel március közepéig meghosszabbították a manchesteri Nemzeti Futballmúzeumban a minden idők egyik legnagyobb góllövője, Puskás Ferenc tiszteletére létrehozott kiállítást, amelyet eddig közel negyedmillióan láttak.

A puskas.com beszámolója szerint a befogadó intézmény a gyűjtemény kezelője, a Puskás Intézet engedélyével két hónappal toldotta meg az eredetileg januárig tervezett tárlat nyitva tartását. Karácsonyig több mint 150 ezer, február végéig pedig már 235.644 látogató tekintette meg a szeptemberben nyílt tárlatot.

A futballmúzeumban kiállítottak mintegy hetven felbecsülhetetlen értékű ereklyét, köztük azt a zászlót, amit David Wright angol csapatkapitány adott a Népstadion kezdőkörében Puskás Ferencnek a 7-1-re végződött magyar-angol találkozón 1954. május 23-án.

Emellett az érdeklődők megtekinthetik többek között Puskás Ferenc olimpiai aranyérmét, VB-ezüstérmét, a helsinki olimpiai döntőben viselt cipőjét, Real Madrid-mezét, a spanyol bajnokság gólkirályának járó Pichichi-trófeákat, a spanyol bajnoki címért járó kupákat, a BEK-serlegek kicsinyített másolatát, a FIFA-érdemrendet és a FIFA Puskás-díjat.

Forrás: MTI


Megosztás