2019. május 26., vasárnap

Baleset Ceglédbercelnél (Fotó: MTI - Mihádák Zoltán)

Kilenc életbe került a Facebook-közvetítés

Tragikus baleset történt kedden délután Ceglédbercel közelében: egy román rendszámú kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton. A kisbusz mind a kilenc utasa életét vesztette. Mint kiderült, a sofőr a telefonját nézte előzés közben.

Nem szokásunk balesetekről szóló híreket közzétenni – nem is igazán egy ifjúsági magazinba valók az ilyenek –, de úgy gondoltuk, most kivételt teszünk. Tesszük mindezt azért, mert jön a nyár, egyre többen szereznek közületek jogosítványt, a tegnapi tragédia pedig elrettentő példája annak, hogy mit okozhat a figyelmetlenség.

Kilenc ember – hét férfi és két nő – vesztette életét a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-vel. András Tamás elmondta, hogy a kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

Mint kiderült, a balesetet okozó román kisbusz sofőrje menet közben élő közvetítésben volt telefonjáról a Facebookon, miközben előzött. Az Adevarul bukaresti napilap internetes oldalán, és több más romániai portálon is közzétett felvételen az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt.

A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé. Utasai a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak.

Forrás: MTI / IfiPress


Megosztás