2019. május 26., vasárnap

Szentkirályi Tehetségprogram

Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram győzteseit

Az egyaránt 18 éves Varga Ádám kajakos és Németh Nándor úszó, valamint a 14 éves Benyó Máté vitorlázó lett a Szentkirályi Tehetségprogram idei nyertese, ezzel profi karrierjük építéséhez egy-egy millió forint támogatásban részesülnek.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója, olimpiai bajnok öttusázó a keddi eseményen kiemelte: az idei év nagyon sikeres volt, sok fiatal versenyző tette le a névjegyét már a felnőttek között is. Hangsúlyozta, hogy a grémiumnak nem volt könnyű dolga kiválasztani közülük a legjobbakat.

Most kerültem át az U23-as korosztályba, ez a sportágunkban szinte már felnőttnek számít, a pályafutásomban tehát mérföldkőhöz érkeztem” – mondta Varga Ádám. A kajakos az elmúlt három évben tizennégyszer végzett első helyen hazai és nemzetközi versenyeken, a támogatásból speciálisan a maratoni szakág igényeinek megfelelő hajót szeretne venni.

A mi időnkben nem lehetett még nyugati hajókkal versenyezni, a korosztályunkban ezért hátrányban voltunk több riválisunkkal szemben” – árulta el a mentorok egyike, Majthényi Szabolcs vitorlázó. Hangsúlyozta, Benyó Máténak ezt már nem kell megtapasztalnia.

A három díjazott arcképe december elejétől január végéig lesz látható a Szentkirályi-palackokon. Januártól aztán a közönség is bekapcsolódhat a program további részébe, és a három nyertes közül szavazhat a saját kedvencére. Az ásványvizes cég a szavazatok arányában további egymillió forintot oszt szét a három fiatal sportoló között.

Hazánk vezető ásványvíz márkájának elnökeként külön öröm, hogy mi is hozzájárulhatunk a jövő olimpiaikonjainak sikeréhez, és már második alkalommal hirdethetünk győztest a tehetségprogram keretén belül” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. társtulajdonosa.

Van der Wildt Nikolett, a cég marketingvezetője kiemelte: idén a vizes sportok jegyében hirdették meg a programot, amelyre 14-18 év közötti kajak-kenusok, úszok és vitorlázók jelentkezhettek. A MOB közülük a Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó, Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszó és Majthényi Szabolcs világbajnok vitorlázó alkotta kuratórium segítségével választotta ki a legjobbakat.

Forrás: MTI


Megosztás