2018. július 21., szombat - Dániel, Daniella

Avatar

Kezdődik az „Avatar 2” forgatása

A nyolc évvel ezelőtti első rész óriásit robbant mind a közönség, mind a kritikusok körében. 2010-ben három Oscar-díjat zsebelt be, illetve 2.7 milliárd dolláros bevételt szerzett világszerte, utóbbival a legtöbb bevételt hozó film lett.

Szinte napra pontosan három hónappal ezelőtt Jon Landau producer azt rebesgette, hogy szeptember 25-én megkezdik az „Avatar 2” munkálatait, amelyeket James Cameron fog irányítani. Mindkét ígéretüket betartották a készítők, ugyanis jövő hétfőn beindul a gépezet, és egy lépéssel közelebb kerülünk mindannyian a 2020-as premierhez.

Az új bejelentés a „Terminátor 2: Az ítélet napja” különleges vetítése után hangzott el magától a rendezőtől. A direktor látszólag jó kedvében volt, hiszen még egy szuper fejleményt megosztott az ott megjelentekkel. Elárulta, hogy Linda Hamilton is visszatér, akárcsak Arnold Schwarzenegger az új „Terminátor” rebootban.

Szó se róla, lesz bőven dolga Cameronnak az elkövetkezendő években, ugyanis – a már szintén beharangozott – harmadik, negyedik és ötödik epizód forgatásai egymásba folyva zajlanak majd. A jelenlegi filmre már felkészültek az utóbbi hónapokban, átfutottak a próbákon, hiszen újítás is került a terítékre: a folytatás(ok) speciális látványvilága nem mindennapi technológiával készül majd, amit a WEAT Digitalnak köszönhetnek.

Az első filmhez hasonlóan, ebben is Sam Worthington és Zoe Saldana játssza a főszerepet, sőt Sigourney Weavert és Stephen Lang-et felélesztik a következő történetben és új csatlakozókat is köszönthetünk a „fedélzeten” Oona Chaplin és Cliff Curtis személyében.

A nyolc évvel ezelőtti alkotás óriásit robbant mind a közönség, mind a kritikusok körében. 2010-ben három Oscar-díjat zsebelt be, illetve 2.7 milliárd dolláros bevételt szerzett világszerte. Utóbbival nem mellékesen kiérdemelte a valaha volt legnagyobb bevétellel rendelkező film titulusát is.

A tervek szerint az „Avatar 2” 2020. december 18-án, a harmadik rész 2021 december 17-én, a negyedik 2024. december 20-án, míg az ötödik rész 2025. december 19-én kerül a mozikba.

Forrás: Mozi-filmek.hu


Megosztás