2019. május 26., vasárnap

Kettő

Kétévesek lettünk!

2016. február 11-én indult el oldalunk a fiatalok, elsősorban a középiskolás korosztály számára válogatott hírekkel, érdekes, hasznos és fontos információkkal, felhívásokkal, programajánlókkal. Eddig mintegy 3.500 cikket jelentettünk meg, amelyek számát a jövőben jelentősen növelni szeretnénk.

Számtalan olyan portál, magazin és honlap található a neten, amelyek a tizenéves korosztályt, vagy épp kifejezetten a középiskolásokat szólítják meg. Amikor oldalunkat terveztük, már tudtuk, hogy nem szeretnénk egy lenni a sok közül, valami mást, valami többet szeretnénk nektek nyújtani. Észrevettük, hogy a számotokra készült webes felületek egy része amolyan tinioldalként, míg másik részük egy-egy területre (leginkább az oktatásra) fókuszálva üzemel. Mi ennél szélesebb körben szerettünk volna és szeretnénk továbbra is számotokra információkat közölni, és ezt is tesszük immár két éve.

Persze, nem mi találtuk fel a spanyolviaszt, azonban az IfiPress mégis egyfajta hiánypótló portálnak tekinthető, ugyanis kifejezetten diákoknak készült, egyszerre mintegy hírportálként és szórakoztató magazinként is üzemelő honlapot nem igazán sikerült találnunk sem indulásunkkor, sem pedig azóta. Ennek egyszerű oka van, mégpedig a rengeteg hiteles információ begyűjtése, a számos sajtóközlemény áttekintése, feldolgozása és megjelentetése, ami nem kis feladat. Mindez természetesen sokszor számunkra is nehézséget okozott, hiszen egyáltalán nem rendelkezünk olyan forrásokkal, infrastruktúrával és létszámmal, mint a nagy hírportálok.

Arra azonban, hogy minden nehézség ellenére – ugyan hol döcögősebben, hol folyamatosan frissülve, de – már két éve jelen vagyunk a világhálón, mindenképp büszkék vagyunk. Úgy néz ki, végre sikerült úrrá lennünk a technikai problémákon, így igyekszünk ezentúl minden nap, minél több friss információt, cikket közzétennünk. Célunk, hogy megduplázzuk cikkeink számát, azaz szeretnénk, ha jövő ilyenkor már arról számolhatnánk be, hogy hétezernél is több publikáció jelent meg oldalunkon.

Köszönjük mindazoknak, akik kitartottak mellettünk, velünk voltak két éven keresztül! Reméljük, továbbra is rendszeres olvasóink maradnak, abban pedig különösen bízunk, hogy mások figyelmét is felhívják ránk! Mert az IfiPress pörög tovább!

Forrás: IfiPress


Megosztás