2018. október 21., vasárnap - Orsolya

Body Count

Két évtized után ismét Body Count-koncert Budapestenevent

Több mint húsz év után újra a magyar fővárosban ad koncertet a Body Count. A világhírű amerikai rapper, Ice-T heavy metál bandája 2018. június 17-én a Budapest Parkban fog játszani – közölte a szervező New Beat.

A Los Angeles-i Body Count eddig kétszer zenélt Budapesten, 1994-ben a Vörösmarty Művelődési Házban, három évvel később az egykori Rockvárban léptek fel. A Body Count megalakítása 1990-ben az addigra már három sikeres szólólemezen túl lévő rapper Ice-T és a gitáros Ernie C közös ötlete volt.

A hobbiprojektként indult csapat 1992-ben dobta piacra első, cím nélküli albumát, amelyen – akárcsak Ice-T számaiban – a durván szókimondó szövegek domináltak. A „Cop Killer” című dal miatt a debütáló anyagot egy időre be is vonták.

A humort sem nélkülöző, gyakran társadalom- és rendszerkritikus szövegek a későbbiekben is megmaradtak, a csapat 1997-g további két sikeres albumot („Born Dead”, „Violent Demise: The Last Days”) jelentetett meg. Az alapító tagok közül már csak Ice-T és Ernie C vannak a bandában, a dobos Beatmaster V 1996-ban, a gitáros D-Roc the Executioner 2004-ben halt meg rákban, a basszusgitáros Mooseman egy utcai lövöldözésben hunyt el 2001-ben, ami csaknem a Body Count végét is jelentette.

A visszatérést 2006-ban a „Murder 4 Hire” című album jelentette, de a Body Count igazán 2014-re, a „Manslaughter” megjelenésével tért vissza eredeti önmagához, és idén jött a folytatás, a „Bloodlust”. Utóbbi nemcsak a közönség, hanem a kritikusok elismerését is kivívta, különösen a „Black Hoodie” című szám és annak klipje – a dalt a legjobb metál előadás kategóriában Grammy-díjra jelölték.

Forrás: MTI


Megosztás