2019. február 16., szombat

Kertész Imre-emléknap Budapesten

„Nyomkeresők” címmel, várossétával és felolvasással Kertész Imre-emléknapot rendez április 1-jén, szombaton Budapesten a Szépírók Társasága közösen a Kelet Kávézóval és a Magvető Kiadóval.

A program délután kezdődik a Klinikák metróállomásnál, ahonnan Szegő János, a Magvető szerkesztője vezetésével indul beszélgetéssel és gimnazisták felolvasásával tarkított két órás séta azoknak a helyszíneknek, tereknek a bejárására, amelyek meghatározták a tavaly elhunyt irodalmi Nobel-díjas magyar szerző gyerekkorát. Kertész Imre szülőházánál lehetőség lesz kavics, valamint mécses elhelyezésére.

Este a Bartók Béla úti Kelet Kávézóban folytatódik az emlékezés, ahol Fehér Renátó, Gács Anna, Krusovszky Dénes, Spiró György, Turi Tímea olvassa fel az alkalomra írt esszéjét. Az elhangzottakat Sándor Iván kommentálja, a műsorvezető Szűcs Teri lesz, szaxofonon Ágoston Béla működik közre.

Ezt követően a közönség is olvashat fel maga választotta rövid szövegrészleteket Kertész Imre műveiből – olvasható a szervezők közleményében, amely szerint a rendezvény ingyenes, ám az érdeklődők regisztrálását kérik a keletkult@gmail.com email címen.

Forrás: MTI


Megosztás