2019. január 18., péntek - Piroska

Jubileumhoz méltó programokkal vár mindenkit a tízéves debreceni Campus Fesztiválevent

252 zenei programmal és további több mint 200 egyéb attrakcióval várják az érdeklődőket mától, július 19-től 23-ig a debreceni Nagyerdőbe az idén tízéves Campus Fesztivál szervezői.

Az idén tízéves Campus Fesztivál július 19-23. között a jubileumhoz méltó programokkal, izgalmas, sokszínű kínálattal várja a közönséget. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a fesztivál korábbi sajtótájékoztatóján kiemelte: a Campus az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei eseményévé vált, ahol tavaly 98 ezren szórakoztak, az idén pedig ennél is több látogatót várnak. Idén 30 méteres óriáskerék is helyet kap a helyszínen, ahonnan rá lehet látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is.

A fesztivál vendége lesz a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, a holland Bingo Players, Debrecenbe érkezik Charlott Boss, azaz Nod One’s Head, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa, a 2 Unlimited is. Ismét ott lesznek Debrecenben a fesztivál kedvencei: a Tankcsapda, a Quimby, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, a Brains, az Irie Maffia, a Vad fruttik, a Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, a 30Y, de fellépnek a nagyerdő fái alatt a Lóci Játszik, a Mörk, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Dope Calypso, a The Qualitons, valamint a Petruska és Sena is.

Tizenhét programhelyszínen, köztük két nagyszínpadon 252 zenei programmal és további több mint 200 egyéb attrakcióval – dumaszínházzal, filmvetítéssel, színházi előadással, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel – várják az érdeklődőket. Miklósvölgyi Péter a zenei felhozatal sokszínűségére hívta fel a figyelmet: a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus, a világzenei és dzsesszkoncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek.

Kiemelte: a Campus egyik legszebb helyen lévő színpada a kivilágított Víztorony kertjében található, ahol olyan különleges produkciót láthat a közönség, mint az Ivan and the Parazol, a Margaret Island, a Middlemist Red, a Fran Palermo, az Esti Kornél, az Elefánt, a Szabó Benedek és a Galaxisok, vagy az egészen fiatalok közül a The Luckies, az Elevator című dallal idén berobbanó Platon Karataev, de jelen lesz az indie-folkos Zanzinger is.

A Campus Fesztivál fontos családi esemény is: nappal a Nagyerdei Stadion árnyékos sétáló útvonalain lehet a fesztivált bejárni és eljutni akár az Egyetem térről a Gyerekligetbe, ahol a Csokonai Színház sátra melletti füves területen gólyalábasok, mocsárjárók, zsonglőrök és Vitéz László vásári bábetűdök szórakoztatják majd a legfiatalabb fesztiválozókat. A vidámpark kedvezményekkel készül, ingyenes belépés jár bármilyen fesztivál karszalag mellé – ismertette Bakó Csaba, a fesztivál sajtófőnöke.

A fesztivál a Debreceni Egyetem (DE) aktív jelenléte miatt is különleges: az Egyetem Tér 2.000 négyzetméteren várja a fesztiválozókat, JobStreet az álláskeresőknek, a Startup Stadion program – a Debreceni Startup Kerekasztal szervezésében – a vállalkozni szándékozóknak kínál érdekességeket. Bács Zoltán, a DE kancellárja elmondta: az Egyetem-téren izgalmas attrakciókkal, kísérletekkel, előadásokkal, az agráriumtól az orvoslásig terjedő bemutatkozásokkal, különleges zenei programokkal, köztük az egyetem professzorainak zenés produkciójával várják a vendégeket.

Kulturált beltéri mosdók, a főbejáratnál kerékpártárolók, csomagmegőrzők biztosítják a fesztiválozók kényelmét, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. támogatásának köszönhetően pedig féláron válthatnak vonatjegyet azok, akik az ország különböző pontjairól érkeznek Debrecenbe. A fesztiválon fizetni idén is csak kártyával lehet, a készpénzmentes fizetési rendszer már tavaly is jól vizsgázott.

Campus Sportfesztivál

Június 18-án, kedden kezdődött és ma, szerdán zárul a Campus Sportfesztivál, amely a hazai és határon túli felsőoktatási intézmények legnagyobb nyári sporteseménye. A Debreceni Egyetemen, a DEAC pályáin zajló eseményen a hallgatók kispályás labdarúgásban (45 csapat), 3×3-as kosárlabdában (35 csapat), illetve strandröplabdában mérik össze tudásukat. Utóbbi kategória annyira népszerű, hogy a tervezett 32 csapat helyett végül 52-re emelték a keretet.

Forrás: MTI / IfiPress


Megosztás