2019. január 18., péntek - Piroska

Önkéntes

Jogsit és nyelvi képzéseket kínál önkéntes programjában a vöröskereszt

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt: olyan 18 és 22 év közötti, pályaválasztás előtt álló fiataloknak, akik szívesen megismerkednének a szervezet munkájával.

Nagy Gábor, a szervezet főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta, hogy egyfajta pályaválasztást segítő programként tekintenek a kezdeményezésre, amelynek keretében a fiatalokat négyféle tevékenységbe szeretnék bevonni: szociális munka, elsősegélynyújtás, véradásszervezés, valamint akiknek van kedvük, a szervezet katasztrófavédelemmel kapcsolatos munkáját is megismerhetik. A jelentkezők B kategóriás jogosítványhoz juthatnak és nyelvi képzéseken vehetnek részt.

Az önkéntes programra február elsejétől online lehet jelentkezni a voroskereszt.hu oldalon. Egyelőre kilenc megyében – Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Zala – indult el a program, ezekben a megyékben személyesen is lehet jelentkezni a vöröskereszt irodáiban. A program 2020 decemberéig tart, és 182 önkéntes bevonását vállalták.

Forrás: MTI


Megosztás