2019. február 16., szombat

James Blunt

James Blunt ismét Budapesten koncertezikevent

Új lemezével tér vissza négy év után hazánkba James Blunt. A népszerű brit popelőadó, dalszerző 2018. május 8-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában – közölte a szervező Live Nation.

James Blunt legutóbbi, sorrendben ötödik albuma, a „The Afterlove” idén tavasszal jelent meg, az elmúlt hónapokban pedig Robin Schultz szerzeményével, az „OK” című dallal hallható folyamatosan a rádiókban. Az előadónak ez lesz a harmadik koncertje a Papp László Budapest Sportarénában: először 2008 októberében, legutóbb 2014 októberében lépett fel itt.

A 43 éves James Blunt a Bristoli Egyetemen végzett tanulmányai után a katonai pályát választotta, 1997-től tiszti rangban szolgált, állomásozott Kanadában, Koszovóban fél évig páncélos felderítő volt a NATO békefenntartó egységénél, ott írta „No Bravery” című dalát.

Leszerelése után fellépett a South by Southwest Music Fesztiválon, majd Linda Perry kiadójánál, a Custardnál aláírt egy lemezszerződést. Los Angelesben felvette „Back To Bedlam” című albumát (ez 2004-ben jelent meg), amelyet később Grammy-díjra jelöltek. Első nagy slágere a „You’re Beautiful” volt, amely 2005-ben vezette a brit kislemezlistát; a Top 10-be később a „Goodbye My Lover”, az „1973” és a „Bonfire Heart” is bekerült.

Eddig mintegy 20 millió lemezt adott el világszerte. Szívesen zenél nemes ügyek érdekében, támogatja az Orvosok Határok Nélkül (Medicines Sans Frontiérs), valamint a Help For Heroes elnevezésű szervezetet, kampányol a klímaváltozás megfékezéséért.

Forrás: MTI


Megosztás