2019. március 26., kedd

Jakab Roland Attila képviseli Magyarországot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózok különdíjasa vasárnap elindult Kölnbe, ahol Magyarországot képviseli a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén. A versenyt élőben közvetíti szeptember 3-án a Duna televízió.

A fiatal hegedűművész az M1 aktuális csatornán elmondta: Pablo de Sarasate spanyol zeneszerző „Cigány dalok” című művével készült a jövő vasárnapi versenyre. Jakab Roland Attila mellett Ausztria, Csehország, Norvégia, San Marino, Svédország, Horvátország, Németország, Málta, Lengyelország és Szlovénia egy-egy fiatal zeneművésze küzd a győzelemért Kölnben.

Jakab Roland Attila elmondta, hogy szereplésével nemcsak Magyarországot, hanem szülőhelyét, Erdélyt is képviselni szeretné a megmérettetésen. „Szakmailag elég nehéz feladat lesz, mert 11 országból benne lenni az első legjobb háromban nem lesz valami könnyű” – tette hozzá.

Peller Mariann, a Virtuózok producere – aki elkíséri a hegedűművészt Németországba – azt mondta: nagy reménységet látnak Jakab Roland Attilában, hiszen komoly tanárok készítették fel a versenyre és bízik benne, hogy jó eredményt ér majd el.

A Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyét 1982-ben alapította az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU – European Broadcasting Union). A viadal az Eurovíziós Dalfesztivál komolyzenei „kistestvére”. Magyarország eddig három alkalommal nevezett be a kétévente megrendezett versenybe: 1994-ben Faragó Márk zongorista, 2000-ben Rácz Ödön nagybőgős, 2014-ben Devich Gergely gordonkaművész képviselte hazánkat.

Forrás: MTI


Megosztás