2019. március 26., kedd

Ősz

Itt az igazi ősz, de feldobhatod a borús napokat

Ugyan a nyár idén sokáig tartotta magát, valójában szeptember közepén is „napozhatnékunk” támadt a gyönyörű napsütésben és a majd’ 30 ⁰C-os melegben, az ősz azért nem hagyja magát „lenyomni”.

Bizony, megérkezett, itt van újra, és a verssel ellentétben, nem mindig szép. Legalábbis azokon a borús, ködös napokon biztosan nem. De nincs mit tenni, túl kell élnünk ezeket a napokat is! Íme, néhány „életmentő” trükk a borúsabb időszakokra!

Dobj be egy forrócsokit!

Na ugye, hogy nem is olyan rossz ez a borús idő! Pláne, ha éppen megteheted, hogy a családdal, egyedül, vagy akár a pároddal, barátaiddal, barátnőiddel beülj a közeli cukrászdába és elkortyolj egy finom forrócsokit! Esetleg egy habos kakaót! Vagy ha vigyáznál a vonalaidra, egy csésze forró teát!

Ha ki kell mozdulnod!

Sajnos, ezeken az esős őszi napokon sem mindig bújhatunk el a világ elől egy kávézóba, vagy kuckózhatunk be otthon! Az élet megy tovább, munka, suli, ovi, bölcsi, vagyis az Élet vár minket! Úgyhogy szerezzünk be egy vidám színekben pompázó gumicsizmát, vagy egy remek esőkabátot és irány a „világ”!

Mikor voltál utoljára moziban?

Mikor érezted utoljára a frissen kipattogtatott popcorn illatát? Na, ugye, hogy régen! Szóval, ha az idő barátságtalanra fordul, irány a legközelebbi mozi, ahol válogathattok a hangulatotoknak megfelelő alkotásokból!

És ha „csak” otthon maradnátok?

Tegyük fel, hogy a hétvége nem nézi a naptárt (általában nem szokta, nagyon nem!), és éppen akkor szakad le az ég, köszönt ránk a ködös, esős idő. Mit csináljon a család? Hát maradjatok otthon, kettesben, hármasban, négyesben és így tovább, és szervezzetek családi társas délutánt!:-) Vagy nézzetek meg közösen egy filmet!

Persze, ez csupán néhány ötlet a sokból, amivel megmenthető egy-egy borúsabb őszi nap! És neked milyen mentőötleteid vannak borongós időjárás esetére? Gondolkodj és légy kreatív!Megosztás