2019. január 21., hétfő - Ágnes

Így küldhetsz titkos üzeneteket a Facebook Messengeren

A féltékeny barátok és barátnők, kíváncsi haverok, osztálytársak, na meg a kutakodó szolgáltatók ellen is véd már a Facebook Messenger beállítása.

Végponttól-végpontig terjedő titkosítást képes használni a Messenger. Az iOS-en és Androidon egyaránt elérhető szolgáltatás akkor lehet hasznos, ha az összes érdeklődő szem elől el akarjuk rejteni az üzenetet. Azt ígérik, még a Facebook szerverei sem fogják „látni”, miről társalgunk. A Signal titkosítási protokoll alapértelmezetten nincs bekapcsolva: beszélgetésenként kell aktiválni.

Alkalmazásához válasszuk ki, hogy kinek akarunk titkos üzenetet küldeni. Érintsük meg a címzett „fölött”, a jobb felső sarokban az „i” gombot. Erre új menü nyílik le, amiben görgessünk a „Titkos beszélgetés” opcióra. Hozzánk, és a másik félhez is tartozik egy készülékkulcs, ennek használatával lehet ellenőrizni, titkosított-e az üzenet.

Megeshet, hogy a Snapchathez hasonlóan olyan üzenetet akarunk küldeni, amelyik meghatározott idő után nyomtalanul eltűnik. Ehhez a „Titkos beszélgetés” indításakor meg kell érinteni alul jobbra a stopper ikont: így beállítható, mennyi idő után füstölögjön el minden nyom. A legjobb persze, ha minél rövidebb időt állítunk be, mert a címzett képernyőfelvételt azért tud készíteni róla.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás