2018. május 24., csütörtök - Eszter, Eliza

Ifjúsági motorcsónak világbajnokság Dunaújvárosbanevent

Dunaújvárosban rendezik meg augusztus 9. és 13. között a Formula Future ifjúsági motorcsónak világ- és Európa-bajnokságot, amelyre több mint száz fiatalt várnak a világ minden tájáról.

A világ- és Európa-bajnokságon külön indulnak a 8-9, a 10-11, a 12-13, a 14-15 és a 16-18 évesek. A verseny két részből áll: a vízen kijelölt szlalompálya mellett hajókötélből csomót is kell készíteniük időre a résztvevőknek. Emellett a legkisebbeknek, a 6-7 éveseknek Delfin Világkupa elnevezéssel rendeznek versenyt.

A fiatalok a Magyar Motorcsónak Szövetség által biztosított gumitestű hajókkal indulnak: az első három korcsoportba tartozók 10 lóerős Mercury motorral szerelt motorcsónakkal versenyeznek, ezekben a kategóriákban egy segítő is ül a hajóban. A 14-18 évesek már 15 lóerős Tohatsu motor hajtotta csónakokkal versenyeznek segítő nélkül.

A szervező Magyar Motorcsónak Szövetség elnöke, Sándor Péter elmondta, hogy a világ- és Európa-bajnokságra már számos nemzet jelezte a részvételét, érkeznek gyerekek az arab országokból, sőt Malajziából is Dunaújvárosba.

Mint mondta, a magyar versenyzők kiválasztása még folyamatban van, annak érdekében, hogy a legjobbak képviselhessék Magyarországot a versenyen, többállomásos roadshow-t rendez a szövetség. Első alkalommal május 27-én és 28-án Dunaújvárosban várják a motorcsónaksport iránt érdeklődő gyerekeket a Kikötői-öbölben, ahol korábban számos motorcsónakversenyt rendeztek, köztük Formula 3-as és Formula 1-es futamokat is.

Forrás: MTI


Megosztás