2018. március 22., csütörtök - Beáta, Izolda, Lea

Időjóslat

Országos előrejelzés 2018. március 4., vasárnap

Északkelet felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a Nap, de a Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben estig sok marad a felhő. Délen helyenként hószállingózás kialakulhat. Az Alföldön mérséklődik az északkeleti, a Kisalföld térségében délután megélénkül a délire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb idő. Késő estére általában -2 és -8 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten, keleten -10 foknál is hidegebb lehet.

Éjszaka délen és nyugaton többnyire erősen, másutt általában gyengén felhős idő várható, csapadék nem valószínű. Északnyugaton élénk lökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10 fok között várható, de északkeleten, keleten nagy területen -10 fok alá hűl a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés

Reggelig elsősorban az ország délnyugati felében lehet hószállingózás, kisebb havazás (kb. lepel – 1, 3 cm). Éjjel északkeleten a gyengén felhős, szélvédett területeken -15 fok közelébe, esetleg az alá csökkenhet a hőmérséklet.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat / MTI

Havazás és ónos eső is várható a tavasz első hétvégéjén

Havazás és ónos eső is várható a meteorológiai tavasz első napjaiban. Ezzel együtt azonban hosszabb-rövidebb időre kisüt a Nap és némileg melegszik az idő, de napközben továbbra is fagypont körül alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton reggelig többfelé várható havazás, délkeleten néhol ónos eső, majd napközben egyre kevesebb helyen, inkább keleten eshet. Napközben kevés napsütés is lehet, de késő délutántól délnyugat felől újra beborul, estétől délnyugaton újra előfordulhat csapadék, ekkor már ónos eső, eső formájában. A szél élénk lehet. A leghidegebb órákban -2 és -9, napközben -2 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggel és este az ország déli felén ónos eső is kialakulhat. Napközben elszórtan várható havas eső, eső, északon havazás, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet -1 és -7, míg a maximumok -1 és +5 fok között alakulnak.

Forrás: MTI