2018. október 21., vasárnap - Orsolya

Időjóslat

Országos előrejelzés 2018. október 19., péntek

Nyugaton a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a Nap, keleten folytatódik a felhős idő, szórványosan várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön és északkeleten élénkül meg az északnyugati, északi szél. Éjszaka főként keleten lesz kezdetben felhősebb az ég, másutt általában gyengén felhős vagy derült idő várató. Néhol pára-, illetve ködfoltok is előfordulhatnak. Elsősorban keleten lehet helyenként jelentéktelen csapadék. Az északi, északnyugati szél olykor megélénkülhet. A hőmérséklet délután +16 és +21 fok között alakul, késő estére +12 és +15, míg hajnalra +4 és +10 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat / MTI

Némileg mérséklődik a meleg a hosszú hétvégén

A napsütés mellett helyenként már eső is lehet, és némileg a meleg is mérséklődik a hosszú hétvégén. A maximumok egyre inkább +20 fok alatt alakulnak majd – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kiadott országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett, helyenként lehet kisebb eső, zápor. Szombaton még élénk, néhol erős lehet a szél, vasárnap már nagy területen megerősödik a szél, amely néhol hordhatja a port látásromlást okozva. A leghidegebb órákban szombaton +4, +10, vasárnap +3, +9 fok lehet. A nappali maximumok szombaton +17 és 21, vasárnap +11 és +16 fok között alakulnak.

Hétfőn napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A minimum-hőmérséklet 0 és +7, a maximum +13 és +18 fok között várható.

Kedden, október 23-án gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan várható eső, zápor. Az északi országrészben erős, néhol viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban +2, +8 fok lehet, napközben +11, +16 fokig melegszik a levegő.

Forrás: MTI