2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Időjóslat

Országos előrejelzés 2017. április 30., vasárnap

A gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Északkeleten, keleten várható kezdetben több felhő, és arrafelé helyenként záporeső is valószínű, másutt számottevő csapadék nem lesz. A ködfoltok kora délelőtt feloszlanak. Az északkeleti, keleti szél elsősorban az ország keleti felén többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Borúsabb, esősebb, többfelé hűvös lesz a hosszú hétvégén

Borúsabb, esősebb lesz az idő a hosszú hétvégén, de a majálison ismét több lehet a napsütés. Mérséklődik a meleg is, többfelé komolyabb lehűlés is várható, a legmelegebb órákban is 10 Celsius-fok alatt marad a hőmérséklet, míg másutt 20 fok körüli maximumok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton napközben már főként csak a Dunától keletre várható több helyen – elsősorban a Tiszántúlon – eső, zápor, a Dunántúlon csak néhol lehet futó zápor. Emellett megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-13, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Vasárnap nyugaton lehet több napsütés, főként a Tiszántúlon várható több helyen eső, zápor. Ekkor is megélénkülhet, keleten meg is erősödhet a szél. A minimum-hőmérséklet 2-8, a maximum-hőmérséklet 13-18 fok között valószínű.

Hétfőn, május elsején több órára kisüthet a Nap, északkeleten helyenként lehet futó zápor, másutt nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet, napközben 15-21 fokig melegszik a levegő.

Forrás: MTI