2018. július 22., vasárnap - Magdolna

Időjóslat

Országos előrejelzés 2018. július 21., szombat

Fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Napközben kis eséllyel fordulhat elő csapadék, majd estétől már több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, a délnyugati megyékben heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel. Gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +27 és +32 fok között várható, késő estére +19 és +25 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható zápor, zivatar, az éjszaka első felében heves zivatar is kialakulhat, a második részében tartós eső is lehet. A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatar környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +15 és +20 fok között alakul.

Figyelmeztető előrejelzés

Napközben csak helyenként alakulhat ki zivatar, az esti óráktól viszont nyugat, délnyugat felől (ÉK felé helyeződve) már egyre nagyobb számban (legkisebb valószínűséggel ÉK-en) számíthatunk rájuk. Akkortól heves zivatarra is van esély, amelyet viharos vagy károkozó szélroham (60-90, néhol > 90 km/h), nagyobb méretű jég (> 2-3 cm) és felhőszakadás (> 25-30 mm) kísérhet.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat / MTI

A hétvégén is folytatódik a változékony idő

A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően +30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a +25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton jellemzően napos lesz az idő, napközben csak helyenként lehet zápor, egy-egy zivatar. Estefelé viszont a Dunántúlon már több lehet a felhő, és nagyobb számban alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A leghidegebb órákban +14, +19 fok lehet, napközben +28, +32 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap többnyire csak rövid időszakokra süthet ki a Nap, többfelé várható zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A minimum-hőmérséklet +15 és +20, a maximum-hőmérséklet +23 és +30 fok között alakul.

Forrás: MTI