2019. március 23., szombat

Fényvillamos (Fotó: MTI - Balogh Zoltán)

Idén se hagyd ki a „fényvillamost”!

Budapesten idén is találkozhatsz január 7-ig a hagyományos adventi „fényvillamossal”, vagyis egy több mint 50 éves Ganz UV típusú, 39 ezer fehér és kék fényű ledes izzóval feldíszített járattal 11 villamos vonalán.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a járat ünnepélyes elindításakor elmondta, hogy immár kilencedik alkalommal jár az adventi, karácsonyi és újévi időszakban a fővárosban a „fényvillamos”. Hangsúlyozta, hogy a karácsonyi fényeket egy három és fél kilométernyi, a villamoskocsikra elhelyezett fényfüzér szolgáltatja, amelynek üzemeltetése, naponta csupán 100 forintnyi ráfordítást igényel.

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy a főváros arculatához hozzátartozó „fényvillamos” egy olyan, hagyományos attrakció, ami a békét és a megértést hivatott megjeleníteni a stresszes mindennapok közepette. Ezért arra törekednek, hogy a jármű a város minél több pontjára jusson el, így a többi között szolgálatot fog teljesíteni az M3-as metrót pótló villamos vonalán is – mondta a cégvezető.

Fényvillamos (Fotó: MTI - Balogh Zoltán)

A „fényvillamos” a Kossuth téren
(Fotó: MTI – Balogh Zoltán)

A „fényvillamos” november 30. és január 7. között, december 24. és 31. kivételével a 2, 14M, 19, 41, 42, 47, 49, 50, 56A, 59 és 69 jelzésű járatok vonalán közlekedik este 17 és 19 óra között. A villamoson normál díjszabás mellett lehet utazni.

Forrás: MTI


Megosztás