2017. október 23., hétfő - Gyöngyi

Magyarország Tortája

Idén is versenyeztek a torták

A Balatoni Habos Mogyoró lett idén Magyarország Tortája, míg a Magyarország Cukormentes Tortája verseny nyertesének a Pöttyös Pannit választották. A két tortát először augusztus 19-én és 20-án, a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Idén harminc torta közül választotta ki a zsűri Magyarország Tortáját – közölte az eredményhirdetésen a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetőségi tagja.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

Pataki Ádám elmondása szerint a legjobbnak bizonyult Balatoni Habos Mogyorót a budapesti Horváth Cukrászda Kft. által működtetett Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette, aki korábban a Magyarország cukormentes tortája versenyt is megnyerte már.

Magyarország Tortája

Balatoni Habos Mogyoró

A torta mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli-zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal készült. A dél-balatoni mogyorót felhasználó édesség receptje csak az év végén lesz nyilvános, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik – tette hozzá Pataki Ádám.

Bechmann György, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének elnöke elmondta, hogy az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett verseny élén végzett Pöttyös Panni tortát Varga Margit, a budapesti Zazzi Cukrászda cukrásza alkotta meg.

Magyarország Cukormentes Tortája

Pöttyös Panni

A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet; az üde málna mousse ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége, amely jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is – szólt a Pöttyös Panni tortáról.

Forrás: MTI


Megosztás