2018. október 19., péntek - Nándor

Andrássy Gólyatábor 2016

Idén is megrendezte gólyatáborát a békéscsabai Andrássy gimi – GALÉRIA

Az immár hagyományosan vidám rendezvényen a kilencedikesek megismerhették új sulijukat, a koleszt, jó néhány felsőbb évest, na meg természetesen egymást, hogy könnyebb legyen a tanévkezdés.

Ahogy az szerte az országban a legtöbb középfokú oktatási intézményben lenni szokott, a békési megyeszékhely egyik legnagyobb múltú iskoláját is megszállták a gólyák a tanévkezdés előtt néhány nappal. A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium idén augusztus 29-30-án rendezte meg hagyományos gólyatáborát.

Maga a rendezvény sem szakított a hagyományokkal, hiszen a jól bevált forgatókönyv szerint zajlottak az események. A kétnapos gólyatábor lelke szokásosan az első nap volt, amikor már a sulihoz érve feladat elé néztek a leendő diákok, méghozzá az intézmény előtt, az utcán, egy rendhagyó reggeli torna keretében, elvégre suliba csak frissen és vidáman ugye…

A mozgás után következett a regisztráció, amelynek keretében a felsőbb évesek csapatokra osztották a gólyákat, akik ezt követően elfoglalták szállásaikat. Persze, pihenni nem volt idő, hiszen néhány vicces feladat után Komáromi István intézményvezető, illetve az iskola és a kollégium vezetése köszöntötte őket, majd a nap további részében csapatépítő programok következtek, na meg felkészülés a délutáni és esti vetélkedőre.

A gólyatábor leglátványosabb része az előbbi, vagyis a délutáni vetélkedő a suli sportpályáján (lásd a cikk végén képgalériánkat – a szerk.), amelyet az iskola minden diákja megtekinthet. A gólyák csapatai tulajdonképpen vicces sorversenyeken vesznek részt, miközben időnként rendesen száll rájuk a liszt (elvégre Békéscsaba mégiscsak a gabona- és malomipar központja volt egykor), arra pedig némi víz, csak úgy a rend kedvéért. Szerencsére idén is kegyeibe fogadta az időjárás az eseményt, így remek hangulatban, a sulirádió (becsületes nevén AGK SulirádiJó :P) stúdiósai által szolgáltatott háttérzenével, amely egyébként a gólyák kérésein alapult. (A rádióra egyébként hamarosan egy másik cikkben visszatérünk – a szerk.)

Vacsora után pedig jött az esti, immár fedett pályás vetélkedő, amely után egy dolog tuti biztos volt: gólyát altatni ezen a napon nem kellett.

Képgaléria

Fotó: IfiPress

Forrás: IfiPress


Megosztás