2019. május 26., vasárnap

Körhinta

Hintabaleset Várpalotán: egy 18 éves fiú állapota kritikus

Működés közben szétesett egy körhinta szombat este Várpalotán, a berendezésből többen kiestek, öten megsérültek, köztük két tizenéves. Egy 18 éves fiút életveszélyes állapotban intenzív osztályon ápolnak.

Kucsera Katalin tájékoztatása szerint a körhinta egy része működés közben esett szét, emiatt többen kiestek belőle. Ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg. A rendőrség a helyszínt lezárta, a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Életveszélyes állapotban van az egyik sérült

A beszámoló szerint a Hunyadi Mátyás téren felállított nyolcszemélyes hidraulikus szerkezet szombaton, működés közben esett szét. Többen megsérültek, volt, aki kiesett a hintából. A helyszínről négy sérültet – egy 18 éves fút, egy nőt és két tizenévest – a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba vittek.

A 18 éves fiú koponya- és agysérülést szenvedett, őt vasárnap mentőhelikopterrel átszállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. A kórház orvos igazgatója, Oláh Attila az MTI érdeklődésére elmondta, a fiút még szombat este megműtötték, jelenleg kritikus, életveszélyes állapotban van, intenzív osztályon ápolják.

Az M1 közlése szerint az egyik tizenéves nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de állapota stabil. A másik két sérült ambuláns ellátás után elhagyhatta a kórházat.

A baleset lezárt területén vasárnap délelőtt is tartott a vizsgálat, megkezdődött a 30 méter magas szerkezet elbontása. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombat este közölte, hogy a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Forrás: MTI


Megosztás