2019. február 17., vasárnap

Három futamgyőzelmet ünnepelhetett Jázmin és pilótája a Nürburgringen

Ez a versenyhétvége évtizedek óta a legnagyobb kamionünnep a kontinensen, hiszen ekkor egyszerre tartják a FIA – Kamion Európa-bajnokság (ETRC) és a Trucks Mittelrhein Cup futamait.

Egyszerre két versenyszériában is sikeres volt a hétvégén az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője. Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának pilótája, Ryan Smith három futamot nyert a hétvégén a Nürburgringen az angol kamion-bajnokság itt megrendezett futamában, valamint pontgyűjtő helyeken végzett a német versenypályán szintén ekkor zajló Kamion Európa-bajnokságon is.

Hatalmas, csaknem százezres tömeg látogatott el hétvégén a Nürburgringre, a németek legendás, zöld pokol névvel is illetett versenypályájára, hogy szemtanúja legyen az európai kamionsport krémjének vetélkedésére. A június 31./július 1-i versenyhétvége évtizedek óta a legnagyobb kamionünnep a kontinensen, hiszen ezen a hétvégén egyszerre tartják a FIA – Kamion Európa-bajnokság (ETRC) és a Trucks Mittelrhein Cup futamait. Utóbbi érdekessége, hogy az itt elért eredmény beleszámít az Angol Kamion-bajnokságba (BTRA).

Jázmin (Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

Jázmin ezen a hétvégén is kitett magáért…
(Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

Ahogy az az idei szezonban már megszokott, a nürburgringi futamon is két magyar érdekeltségnek szurkolhatott a közönség: a német Tankpool24 színeiben versenyző Kiss Norbinak és Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának, a kétszeres EB győztes, kétszeres Angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team-nek, amely a brit Ryan Smith-szel indult.

Ryan Smith (Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

…amihez természetesen pilótája, Ryan Smith is kellett
(Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

Az OXXO pilótájának szinte szusszanásnyi ideje sem maradt pihenésre a hétvégén, mert egyaránt rajthoz állt mindkét versenyszériában. A FIA – Kamion Európa-bajnokság (ETRC) négy futamából egyet technikai probléma miatt feladni kényszerült, hármat azonban pontszerző helyen zárt. A Trucks Mittelrhein Cup négy futamából pedig hármat megnyert, ezzel magabiztosan megtartva első helyét az Angol kamion-bajnokságban (BTRA).

Forrás: OXXO Hungary Truck Racing Team / IfiPress


Megosztás