2019. március 26., kedd

Virsli

Ha maradt némi újévi virsli, ki ne dobd!

Az új esztendő köszöntésének része a virsli, amiből ugye vagy túl keveset, vagy túl sokat lehet főzni, eltalálni a mennyiséget nagyon nehéz. Nos, ha maradt némi virslimuníció, vagy sikerült annyira szétfőzni, hogy senkinek nincs gusztusa így megenni, akkor készíts belőle szendvicskrémet!

Így az ünnepek után azért vannak olyan kaják, amelyektől azért már akad némi csömörünk: a pulyka, a malacsült, a töltött káposzta, a hal nem igazán csúszik ilyenkor, nem beszélve a bejgliről, a zserbóról és a rétesről. Ide sorolhatjuk azonban a virslit is, amelyből általában szokott maradni Újév után, és bizony gyakran a kukában végzi a maradék.

Ez amellett, hogy pazarlás, hiba is, ugyanis például még remek melegszendvics lehet belőle. Persze, az alábbi recept nemcsak Újév után készíthető el, hanem bármikor, amikor a virslit a szokásostól eltérő módon fogyasztanád.

Arra azért ügyeljetek, hogy a virsli hamar romlik, ételmérgezéssel kezdeni az új esztendőt pedig nem jó ómen.

Virslis szendvicskrém

Daráld le a megfőtt virslit, adj hozzá ízlés szerint mustárt, kicsi ketchupot, reszelt sajtot és annyi vajat, hogy kenhető legyen! Ha egy kicsit szeretnéd felturbózni, akkor főzhetsz tojást, azt villával összetörve hozzákeverheted a krémhez.

Ezután kend kenyérszeletekre, szórj a tetejére reszelt sajtot, majd mehet a sütőbe! Ha van melegszendvicssütő kéznél, akkor abba, ha nincs, akkor az olyan sütő a legjobb, aminek van csak felül sütős funkciója. Kb. 180-200 fokon süsd a szendvicseket addig, amíg a sajt aranybarna nem lesz!

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: PROAKTIVdirekt Magazin / IfiPress


Megosztás