2019. május 26., vasárnap

Andrássy Gólyatábor 2017

Gólyainvázió a békéscsabai Andrássy gimiben – GALÉRIA

A patinás csabai gimnázium leendő kilencedikesei idén is egy kétnapos, vidám gólyatábor keretein belül ismerhették meg új iskolájukat, osztály- és évfolyamtársaikat.

Augusztus 28-án a Viharsarok egyik legnagyobb múltú iskolája, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium megnyitotta kapuit azon diákok előtt, akik szeptember elsejétől kilencedikesként az intézmény falai között folytatják tanulmányaikat. A tanulásban bővelkedő, hosszú tanév kezdete előtt az iskola diákönkormányzata gondoskodott arról, hogy az izgatott gólyák jól érezzék magukat, megismerkedhessenek mind egymással, mind pedig új második otthonukkal. Mindezt persze vidám feladatokkal és liszttel… sok liszttel!

Hagyománynak számít már, hogy a táborba érkező, a láthatósági mellényeket egyenruhaként viselő, mit sem sejtő gólyákat a DÖK tagjai már a suli előtt, az utcán egy kis testmozgással fogadják, amit idén egy sportban jeleskedő végzős diák, Tömő Ákos vezényelt le. Nem volt hiány futásban, guggolásban, ugrálásban, miközben néhány cseles kérdést is meg kellett válaszolnia egy-egy önként jelentkezőnek. A járókelők először egy kicsit meghökkenve, aztán persze egyre vidámabban figyelték a lelkes csapatot. Miután mindenki felélénkült és regisztrált, a gólyák elfoglalták ideiglenes fészküket, vagyis a kollégiumi ágyakat, amit egy késő estig tartó eseménysorozat követett.

A mintegy 160 fős gólyasereg öt csapatra oszlott, amelyek tagjai először pár vicces feladat keretén belül megismerhették egymást, majd Óváriné Jámbor Éva intézményvezető-helyettes, Bogár János kollégiumvezető és Gali Balázs végzős diák hivatalosan is megnyitották az idei gólyatábort. Hangos üdvrivalgással és tapsviharral vette kezdetét a délutáni és esti vetélkedőre való felkészülés, amely során a csapatépítő feladatokkal és vízipisztolyokkal felfegyverkezett, felsőbb éves, DÖK-ös diákokból álló csapatvezetők gondoskodtak arról, hogy a csapattagok még jobban megismerhessék egymást, na meg, hogy minél jobban összerázódjanak.

Ahogy minden évben, idén is az első nap délutánján zajlott a gólyatábor leglátványosabb programja, nevezetesen a sportpályán megrendezett vetélkedő, melyben az öt csapat összemérhette egymás erejét és ügyességét olyan feladatokban, mint például a kéz nélküli dinnyeevés, a lisztfújás, a twerkelés vagy éppen a lufipukkantás. A délutáni vetélkedő a gimnázium összes diákja számára megtekinthető volt, így a gólyák nagy nézőközönség előtt küzdhettek. A háttérzenét a SulirádiJó stúdiósai szolgáltatták, akik a zenei repertoáron túl remek lehetőséget nyújtottak azoknak a gólyáknak, akik meg akarták csillogtatni énekhangjukat a többiek előtt.

A vetélkedő után tisztálkodás (szükség volt rá) és a vacsora következett, majd jött az esti program, amely szintén bővelkedett vidám percekben. A csapatok egy betanult táncot mutattak be, ódát adtak elő, csapatuk zászlaját prezentálták, végül egy-egy vakmerő fiú mutatta be a többiek és a zsűri előtt, hogyan áll nekik a lányok öltözete, izzasztó perceket okozva közben csapatvezetőiknek…

A másnapi események már inkább az iskolai élet bemutatását szolgálták, hiszen a fáradt gólyáknak már nem maradt sok ereje, bár a kora reggeli torna ezúttal sem maradhatott el. Erre a napra maradtak a szaktantárgyak bemutatói, valamint a diákélet információi, így a gólyák hallhattak a város legjelentősebb diákeseményéről, a Csabai Garabonciás Napokról – amely nem mellékesen az ország legnagyobb középiskolás diákrendezvénye –, és megismerhették Fazekas Zsoltot, aki az iskola diákpolgármester jelöltje lesz az októberi eseményen.

A gólyatábort délután Komáromi István intézményvezető úr zárta, melyet egy igazán szép és nemes befejező rituálé követett: a sportpálya liszt- és dinnyenyomait segítettek eltüntetni a már ténylegesen andrássys diákok.

Galéria

Fotók: IfiPress

Forrás: Olvasói cikk – Kovács Petra Katalin


Megosztás