2018. július 21., szombat - Dániel, Daniella

Frida, a mentőkutya (Fotó: YouTube.com)

Frida, a hétéves labrador a mexikói földrengés hőse – VIDEÓ

A mexikói haditengerészet hétéves, világos színű labradorja a túlélők utáni kutatás ösztönzésének és büszkeségének forrásává és a közösségi média sztárjává vált az elmúlt napokban.

A mexikói haditengerészet méretre készült kutyaszemüvegéről és csizmáiról közismert hétéves, világos színű labradorja, Frida eddigi bevetései során 12 élő ember és több mint 40 holttest helyzetét állapította meg, többet, mint bármely mexikói keresőkutya – közölte a mexikói haditengerészet helyi idő szerint pénteken.

A labrador tavaly az ecuadori földrengés áldozatai utáni kutatást segítette, részt vett a két héttel ezelőtti mexikói földrengés túlélőinek megtalálásban, a 2015-ös guatemalai földcsuszamlás és a 2013-as mexikóvárosi gázrobbanás áldozatai keresésében.

Nem összegeztük még a legutóbbi természeti katasztrófában elért eredményeit, mivel még most is életek megmentésén dolgozik – közölte Armando Segura, a haditengerészet kapitánya. Fridát a keddi földrengés után a Mexikóváros déli részén összeomlott iskolához vezényelték, ahol 19 gyermek és hat felnőtt vesztette életét, de 11 gyermeket élve húztak ki a romok alól.

Nem csoda tehát, hogy Frida a közösségi média sztárjává vált. Olyannyira, hogy volt, aki képét magára tetováltatta.

Miguel Angel Mancera, mexikóvárosi polgármester pénteken közölte, hogy eddig mintegy 70 embert mentettek ki élve a keddi földrengés romjai közül a fővárosban. Minden energiánkat a túlélők utáni kutasára fordítjuk a továbbiakban is – hangsúlyozta. A katasztrófavédelem legfrissebb adatai szerint a természeti katasztrófának 293 halálos áldozata van, közülük 155-en Mexikóvárosban vesztették életüket.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás