2019. május 26., vasárnap

104 (Fotó: facebook.com/orszagosmentok)

Figyeljetek egymásra szilveszter éjjel!

Rövid közleményben gyűjtötte össze a szilveszterrel kapcsolatos tudnivalókat az Országos Mentőszolgálat, amely megerősített szolgálattal készül az éjszakára, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma jelentősen megnő.

Felhívják a figyelmet a kihűlés veszélyére, hiszen a meteorológiai előrejelzések szerint ma éjszaka sok helyen fagypont körüli hőmérséklet várható. A hidegben ne hagyjátok magukra az ittasság miatt vagy egyéb okból magatehetetlen állapotba kerülő társaitokat, esetleg az utcán fekvő embereket, hiszen a szervezet akár 10-20 perc alatt is veszélyesen lehűlhet!

Kihangsúlyozzák, hogy a közhiedelemmel ellentétben hidegben nagy mennyiségű alkoholos italt fogyasztani különösen veszélyes, mivel az nem ellensúlyozza az alacsony hőmérséklet okozta veszélyeket, sőt, akár megbéníthatja a szervezet hőszabályozását, ami még gyorsabb kihűléshez vezethet!

Szilveszterkor a pirotechnikai eszközök is sok balesetet okoznak (tavaly 17 ilyen esethez riasztották a mentőket), a legnagyobb veszélyt a házilag barkácsolt, illetve az illegálisan beszerzett, nagy hatóerejű petárdák és egyéb eszközök jelentik, ezért ilyeneket ne használjatok!

Forrás: Híradó.hu


Megosztás