2019. január 18., péntek - Piroska

Enyedi Ildikó (Fotó: MTI - Mohai Balázs)

Február 1-jétől ismét vetítik a mozik Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt filmjét

Országszerte 39 moziban ismét vetítik csütörtöktől a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelölt „Testről és lélekről” című filmet – közölték az alkotók. A közlemény szerint Enyedi Ildikó filmjét már több mint 105 ezren látták.

Az érdeklődésre tekintettel február 1-jétől, csaknem egy évvel a premier után számos budapesti és vidéki mozi tűzi ismét műsorra az alkotást.

Látható lesz a „Testről és lélekről” a főváros mellett többek között Cegléden, Debrecenben, Dunaföldváron, Gödöllőn, Győrben, Miskolcon, Kaposváron, Nyergesújfalun, Szolnokon, Sopronban, Veszprémben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is. Az elkövetkező hetekben várhatóan további 11 moziban is látható lesz a film, egyéb települések mellett Tapolcán, Kisújszálláson és Nagykanizsán is.

A film tavaly a 67. Berlinalén mutatkozott be a közönség előtt, ahonnan az Arany Medvével, a fesztivál legfontosabb díjával távozott, és azóta is járja a világ filmfesztiváljait. Az alkotás operatőre, Herbai Máté tavaly ősszel a Camerimage nemzetközi filmoperatőr-fesztivál fődíját vehette át, a „Testről és lélekről” női főszereplője, Borbély Alexandra pedig elnyerte az Európai Filmdíjat. A filmet eddig 92 országba vették meg a filmforgalmazók.

A „Testről és lélekről” az Inforg-M&M Film gyártásában, a Magyar Nemzeti Filmalap 420 millió forintos gyártási támogatásával készült. Producerei Mécs Mónika („Konyec”, „Kaméleon”, „Pánik”, „Csak a szél”, „Csicska”), Muhi András („Rengeteg”, „Dealer”, „Womb – Méh”, „Csak a szél”), valamint Mesterházy Ernő („Konyec”, „Liliom ösvény”) volt. A film Magyarországon a Mozinet forgalmazásában látható.

Forrás: MTI


Megosztás