2019. május 26., vasárnap

Rendőrség (Fotó: Wikipédia)

Ennek sok értelme nem volt: ezrek maradtak net, telefon és TV nélkül miattuk

A miskolci rendőrök négy fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy elloptak 80 méter optikai kábelt, ezzel 42 településen, közel ötezer háztartásban megszüntetve a telefon-, az Internet- és a televízió-szolgáltatást.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közérdekű üzem működésének megzavarása gyanúja miatt folytat büntetőeljárást négy hernádkaki, két huszonéves és két tizenéves fiatallal szemben. A gyanúsítottak még március 30-án a Hernád folyó felett átívelő mintegy 80 méternyi optikai kábelt a folyó mindkét partján álló oszlopról levágták és ellopták.

A kábel pótlásáig 42 településen, közel 5.000 háztartásban és a környező hivatalokban is szünetelt a telefon-, az Internet- és a televízió-szolgáltatás.

A rendőrök április 11-én elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves B. Józsefet, a 20 éves K. Istvánt és 15 éves társukat. A bűncselekmény negyedik gyanúsítottja, a 18 éves B. Sándor április 28-án került rendőrkézre. Mindannyian részletes beismerő vallomást tettek.

Maga a cselekmény azért különösen érthetetlen, mert az ún. optikai kábelt – különösen mindössze 80 méternyit – igazából nem lehet pénzzé tenni, mivel egyrészről nincs fém-, pláne nemesfémtartalma, így eleve nem drága, illetve hulladékként nincs értéke, másrészről megfelelő szakértelem hiányában könnyen használhatatlanná tehető, arról nem is beszélve, hogy nem egy olyan kábelről van szó, amely bárhol alkalmazható.

Forrás: Híradó.hu / IfiPress


Megosztás