2019. február 16., szombat

Érettségi (Fotó: MTI - Bruzák Noémi)

Érettségi 2018: közel 65 ezer diák vizsgázott angolból

Angol nyelvből tettek ma emelt és középszinten írásbeli érettségit a diákok országszerte. Az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása szerint angolból középszinten 1.165 helyszínen 53.728-an, emelt szinten 132 helyszínen 10.584-en vizsgáztak.

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsga szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos. Az íráskészséggel kapcsolatos feladatok megoldásához mindkét szinten használható volt nyomtatott szótár (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem volt használható).

Középszinten az angol nyelv írásbeli ideje 180 perc volt, ebből az első rész, az olvasott szöveg értése 60 percig tartott. A második rész a nyelvhelyességi feladatsor megoldása volt, amire 30 perc állt a diákok rendelkezésére. Ezután szünet következett, majd a hallott szöveg értése részre 30 percet, végül az íráskészségi feladatsorra 60 percet kaptak a vizsgázók.

Emelt szinten 240 perc állt a diákok rendelkezésére. A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepeltek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc volt.

Az egyes vizsgaösszetevők értékelése emelt és középszinten is független egymástól, és a javítás központilag kidolgozott útmutató alapján történik.

Forrás: MTI


Megosztás