2018. május 24., csütörtök - Eszter, Eliza

Érettségi (Fotó: MTI - Bodnár Boglárka)

Érettségi 2017: túl vannak az angol írásbelin is a diákok

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint ma, május 11-én a 2016/17-es tanév tavaszi érettségi időszakának angol írásbeli vizsgáin középszinten 1.157 helyszínen 52.522, emelt szinten 129 helyszínen 10.273 diák adott számot tudásáról.

Mint írták, az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsga szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos, az érettségi dolgozatok javítása és értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Középszint

Középszinten az írásbeli vizsga 180 percig tartott. Az első feladatlap az „Olvasott szöveg értése” volt, amely 60 perc időtartamú volt, a második a „Nyelvhelyesség” feladatsor, amelynek megoldására 30 perc állt rendelkezésre. Az ezt követő 15 perces szünet után a 30 perces „Hallott szöveg értése” feladatlap megoldása következett, végül az „Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsorát oldották meg a diákok.

Emelt szint

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepeltek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc volt. Az „Íráskészség” feladatok megoldásához mindkét szinten használhattak a vizsgázók nyomtatott szótárt, a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem állt rendelkezésre.

Forrás: MTI


Megosztás