2019. március 26., kedd

Első lett New York-ban a „Virtuózok” című tehetségkutató versenyzője

Első helyezést ért el a „Virtuózok” versenyzője, Wendler Enikő fuvolista a VIVO – International Youth Music Competition zenei versenyen, New York-ban.

Első helyezést ért el az MTVA „Virtuózok” című komolyzenei tehetségkutatójának versenyzője, Wendler Enikő fuvolista a VIVO – International Youth Music Competition zenei versenyen, New York-ban. A nemzetközi megmérettetésen négy korcsoportban versenyeztek egymással az ifjú muzsikusok.

Wendler Enikő, a „Virtuózok” 16 éves fuvolistája számos hazai és nemzetközi verseny után érdemelte ki az első díjat a rangos eseményen és meghívást kapott a Merkin Concert Hall-ba, hogy december 4-én fellépjen a nyertesek koncertjén.

Wendler Enikő 9 évesen kezdett fuvolázni Marosné Kovács Tünde növendékeként Győrben. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Konzervatóriumában Romos Zsolt tanítványa. 2016-ban felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába, ahol zenei fejlődését Esther Auch és Doris Nicoletti professzorok irányítják.

Forrás: MTI


Megosztás