2019. május 26., vasárnap

Varga Vivien

Elkészült Varga Vivien első albuma – VIDEÓ

Mindössze tizenhat évesen elkészítette első albumát Varga Vivien. Az elmúlt években több televíziós produkcióban sikerrel szerepelt énekes tehetség „Körhinta” című anyaga igazi jókedvű, életigenlő tinipop.

Amikor 2014-ben bekerültem „Az ének iskolája” című tehetséggondozó műsorba, volt bennem némi félelem, hogy nem vagyok-e túl fiatal a szerepléshez, de mivel nagyon szeretek énekelni, egy idő után már nem foglalkoztam a korommal” – idézte fel Varga Vivien az MTI-nek.

A műsorban egészen a hatos döntőig jutott, majd egy évre rá megkereste Szűcs Norbert, Artisjus-díjas zeneszerző-producer, hogy énekelje el „Körhinta” című szerzeményét. A dalhoz klip is készült, amelyet azóta csaknem kétszázezren néztek meg az ismert videomegosztó oldalon.

A közös munka folytatódott, és az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával néhány napja megjelent a stúdiólemez. „Sokat beszélgettünk, egyeztettünk Norbival és a szövegíró Medveczky Balázzsal arról, milyen legyen a lemez, milyen stílusú dalok kerüljenek rá. Tinédzser vagyok, az album modern popos zenéje, az érzelmekről, a vágyakról szóló szövegek elsősorban a velem egykorúaknak szólnak. Szeretem a gyorsabb dalokat is, de úgy érzem, talán a lassabb, nagy ívű dalok állnak jobban nekem. A pop mellett imádom az R’n’B-t” – mondta a tehetség.

A zeneszerző Szűcs Norbert korábban mások mellett Gáspár Lacival, Oláh Ibolyával, Keresztes Ildikóval, Janicsák Vecával és a ByTheWay-jel dolgozott együtt.

Az elmúlt időszak megerősítette bennem az elhatározást, hogy ezzel akarok foglalkozni, felnőttként is énekelni szeretnék. A lemezt koncerteken, akár turnén is bemutatnám, a nyárra már számos felkérést kaptam, ezeken a közönség élőben hallhatja a „Körhinta” dalait. Több fellépésem lesz Pál Dénessel közösen” – tette hozzá Vivien. A fiatal énekesnő idén év elején Pál Dénessel duóban megnyerte a „Sztárban sztár + 1 kicsi” című zenés televíziós show-műsort.

A debütáló albumhoz a korábbi „Körhinta” mellett a „Forrón lobban” című dalhoz is készült klip, ez a tinik buliörömét mutatja meg. A harmadik kisfilm a „Van, aki óv”-hoz fog tartozni. „A klipforgatások számomra a legizgalmasabb események közé tartoznak, nagyon élvezem” – mondta Vivien.

Kitért arra is, hogy a stúdiófelvételeken ott volt édesapja is, aki több hasznos tanáccsal segítette a munkát. Varga Miklós négy évtizede van a pályán, korábban zenélt például a P. Boxban, a Safariban, a Varga Miklós Bandben, elénekelte az „István, a király” címszerepét és az „Európa” című slágert.

Apukámnak nagyon sokat köszönhetek, és szerencsére tetszik neki a lemez, büszke rám. Ő szerettette meg velem az éneklést, amikor kicsi voltam, testvéremmel mindig hallgattuk a dalait. A kedvencem tőle az „István, a király” rockopera, de nagyon tetszett az „Egri csillagok” című musical is. Ikertesómmal, Szabolccsal beöltöztünk különféle maskarákba és előadtuk a dalokat” – mesélte Vivien.

Hozzátette, hogy a „Körhinta” című lemezen elénekel egy duettet Szabolccsal: a „Mindig itt legyél” kettejüknek íródott, az ikerségükről szól. „Nagyon jól énekel és színészkedik is, játszott a József Attila Színházban és a Magyarock Dalszínházban, egy musicalstúdióba jár velem együtt.”

Forrás: MTI


Megosztás