2018. május 20., vasárnap - Bernát, Felícia

Elhunyt egy magyar játékvezető

Elhunyt egy magyar játékvezető az extrém melegben tartott teszten

Tragédia árnyékolta be a Borsod megyei labdarúgó-játékvezetők edzőtáborának pénteki tesztnapját: egy 54 éves bíró futás közben rosszul lett, nem sokkal később pedig életét vesztette.

Elhunyt egy magyar labdarúgó játékvezető Borsod megyei edzőtáboráuk pénteki tesztnapján. A hírt a csakfoci.hu írta meg a focibiro.hu-ra hivatkozva. Az M4 Sport.hu megkereste az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának elnökét, Sajti Viktort, aki kérdésükre megerősítette a megyei harmadosztályú játékvezető halálhírét.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

A Borsod megyei játékvezetők többnapos edzőtáborban vettek részt, péntek délelőtt felméréseket végeztek a Miskolci Egyetem Atlétikai Centrumának futópályáján. Az extrém melegre tekintettel a tesztek már reggel megkezdődtek, de a játékvezetők még 11:30-kor, a kánikulában is futottak.

Az 54 éves játékvezető először sérülésre panaszkodott, majd rosszul lett. Sajti Viktor elmondta, hogy a helyszínen szerződéses mentőtiszt tartózkodott, aki megkezdte, majd a kiérkező mentősökkel folytatták a segítségnyújtást. A helyszínen defibrillátor is volt, a játékvezető életéért több mint 40 percen át küzdöttek, de nem tudták megmenteni. A mentőtiszt tájékoztatása szerint tüdőembólia lehetett a halál oka.

Sajti Viktor MLSZ-es kötelezettségei miatt nem tartózkodott a helyszínen. A játékvezetők kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel vehettek részt az edzőtáborban, amelynek időpontjáról és helyszínéről már hónapokkal korábban döntöttek.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás