2019. április 25., csütörtök

Chester Bennington

Elhunyt Chester Bennington, a Linkin Park frontembere

A 41 éves amerikai énekes önkezével vetett véget életének. Holttestét helyi idő szerint július 20-án reggel fedezték fel Los Angeles megyei otthonában – értesült a tmz.com celebportál ügyészi forrásokból.

A június 27-én, a soproni VOLT Fesztiválon koncertezett Linkin Park énekese, Chester Bennington önkezével vetett véget életének, felakasztotta magát Los Angeles megyei otthonában. Holtestét helyi idő szerint július 20-án reggel fedezték fel.

Chester Bennington Arizona legnagyobb városában, Phoenix-ben született 1976. március 20-án. Mielőtt csatlakozott a Linkin Park-hoz, a helyi Grey Daze énekese volt, de 1998-ban otthagyta a zenekart. Az egyik gyorsétteremláncnál dolgozott, majd Jeff Blue, a Zomba Music akkori elnöke felajánlott neki egy meghallgatást az akkor még Xero néven futó Linkin Parknál. A meghallgatás sikeres volt, az énekes felmondott munkahelyén és családjával együtt Kaliforniába költözött.

Chester Bennington

Chester Bennington (j) és Mike Shinoda (b) a Linkin Park koncertjén, a 25. VOLT Fesztiválon
(Fotó: MTI – Mohai Balázs)

A zenekarnak már az első albuma óriási siker lett – sőt, ez a Linkin Park eddigi legsikeresebb albuma –, amelyen Chester Bennington nemcsak énekesként, hanem Mike Shinoda mellett dalszövegíróként is közreműködött. Az együttes népszerűsége évről évre nőtt, az énekes pedig 2007-ben 46. lett a Hit Paraders „Heavy Metal’s All-Time Top 100 Vocalists” azaz „Minden idők legjobb 100 heavy metal énekese” listáján.

Chester Bennington korábban elmondta, hogy már foglalkozott az öngyilkosság gondolatával, mivel gyermekként egy idősebb férfi szexuálisan bántalmazta. Nagyon közel állt Chris Cornellhez, a Sound Garden és az Audioslave májusban öngyilkos lett énekeséhez, aki éppen csütörtökön lett volna 53 éves. Májusban Chester Bennington nyílt levelet írt Chris Cornellnek öngyilkossága napján.

Forrás: MTI / Wikipédia


Megosztás