2019. január 18., péntek - Piroska

Elhunyt Aradszky László táncdalénekes

A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadóját életének 83. évében, 2017. október 8-án, vasárnap este érte a halál – közölte a család hétfőn az index.hu-val. Egyelőre nem tudni, mi okozta az énekes hirtelen halálát.

Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt” – jelent meg reggel a család közleménye az énekes Facebook-oldalán.

Aradszky László 1935. szeptember 20-án született Budapesten. 1963-ban lett országosan ismert, amikor megnyerte a Magyar Rádió „Tessék választani!” című könnyűzenei versenyét „Még ide-oda húz a szív” című dalával. Három évvel később a „Made in Hungary” című versenyben győzött az „Isten véled, édes Piroskám”-mal, utóbb ez lett Magyarország első aranylemeze – a korongból azóta mintegy 300 ezer példány fogyott.

A hetvenes években alig szerepelt a nyilvánosság előtt, 1986-ban tért vissza „Újra itt vagyok” című albumával. Pályafutása során számos európai országban lépett fel, de koncertezett Amerikában és Ausztráliában is. Legnagyobb slágerei közé tartozott még az „Annál az első ügyetlen csóknál”, a „Nem születtem grófnak” vagy a „Szomszédasszony, fütyülök a lányára”.

Mint ahogy azt Aradszky Zsolt, az énekes fia az index.hu-nak elmondta, Aradszky László vasárnap este lett rosszul, fél tíz körül riasztották a mentőket, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani, amelynek okát még nem lehet tudni.

Aradszky László (Fotó: MTI - Zih Zsolt)

Aradszky László 2016. szeptember 14-én
(Fotó: MTI – Zih Zsolt)

Forrás: MTI / IfiPress


Megosztás