2019. március 23., szombat

Egyre több standbüfében lehet kreatív ételekkel találkozni, de vajon melyik strandétel a legjobb?

Az Év Strandétele idén a keszthelyi Paletta által készített Pulled Ponty szendvics lett, és a tavalyi évhez hasonlóan idén is lett egy éve felfedezettje.

A We Love Balaton csapata egy teljes napig csak a balatoni strandbüféket járták, a legjobb strandételt keresve. Az Év Strandétele idén a keszthelyi Paletta által készített Pulled Ponty szendvics lett, és a tavalyi évhez hasonlóan idén is lett egy éve felfedezettje, a Konyhám Balatonfenyvesről. A választásnál a kritériumok között szerepelt többek között, hogy az étel egészséges, jó minőségű és helyi alapanyagokból készüljön, egyszer, de kreatív, akár elvitelre is alkalmas legyen.

A Pulled Ponty egy bagelnek látszó vajas kifli, amelybe töltött ponty hasaalja, Kosora András neesbüki sajtkészítő ordája, bébispenót, marinált lilahagyma és fokhagymakompót került. A ponty egy balatonboglári halgazdaságból érkezik, fél napig ázik fűszeres sóoldatban, néhány óráig füstölik, utána tépik darabokra, mint a pulled húsokat. Több helyen is megkóstolhatjátok: a keszthelyi Palettában 1.250,- Ft-ért, a fonyódi kutyás strandon nyílt Pavilon büfében 990,- Ft-ért árulják.

Az Év Strandétele és a beach food-mozgalom lényege az, hogy a Balaton különböző pontjain már évek óta gondolkoznak azon, hogyan lehet igényes és kreatív ételekkel bővíteni az eddigi kínálaton. A jól elkészített lángost csaknem mindenki szereti, a helyi lekvárral töltött palacsintánál kevés jobb desszertet találtak ki eddig a strandra, nem kérdés, hogy ezekkel továbbra is jó találkozni a strandbüfék étlapján. A beach food viszont arról szól, hogy bővítsenek a kínálaton.

Az Év felfedezettje A Konyhám lett. A balatonfenyvesi szabadstrandon Pazar panorámával a háttérben, nem horror áron ehetnek a vendégek burgereket, tortillákat, vagy éppen salátákat.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás